Описание на проекта

Описание на проекта:

ФСС на ФСФ обявява конкурс за български текст за песен. В конкурса могат да участват студенти в професионално направление бакалавър.Критериите за оценяване са по модел от лондонския университет - Мидълсекс, от специалността "Популярна музика", адаптирани от български филолози.

Жури на конкурса са:
Екип на блога nasneychev.com
Атанас Нейчев (ФСФ, СУ) - IV курс на българска филология | текстописец | председател на ФСС ФСФ | член на СС | член на ПК "Хуманитарни науки и изкуства", НАОА;
Венера Димитрова (ФСФ, СУ) - докторант по български език | лингвист и филолог | инструменталист;
Теди Русева - актриса и певица | внучка на композитора на химна на Бургас - "Бургаски вечери" | известна с участия в театър "БХАЛГ" и като асистентка на илюзионист;

Гост-жури:
Исидора Бороджиева (ФСФ, СУ) - I курс на българска филология | певица | член на ФСС ФСФ;
Габриела Даганова (ФСФ, СУ) - IV курс на българска филология | певица и текстописец | финалист на предаването "Пееш или лъжеш";
Щилиян Михайлов - студент по популярна музика в Мидълсекс университет | певец и инструменталист.

ФСС на ФСФ организира конкурса за текстове на песни за филолози през 2016г. и победител стана Цветелина Стоилова от специалност "Славянска филология". Регистрирани бяха за участие 34 текста. След оценките на 6-членното жури спечели заглавието "Искам слънцето да свети нощем".
http://www.nasneychev.com/songwriting-competition-2016/
Голямата награда беше превръщането на текста в песен и заснемане на клип. Готовият продукт ще видим в края на месец май в изпълнение на Теди Русева.

Цели на проекта:

Основни теми в проектите на NasNeychev.com са опитите да се разкриват връзките между филологията и изкуствата. Музикалният пазар у нас представя популярната призма в създаването на текстове за песни и често съдържанието, посланието и дори музикалността на тези произведения не са качество, което да представя красотата и възможностите на българския език, разгледан през окото на филолога и адаптиран през фантазиите на музиканта. С този проект целим да повишим качеството на писането на текстове за песни, да дадем още една възможност за изява на студенти и да направим песни, които да се представят на фестивали.

Задачи на проекта:

В блога nasneychev.com ще се качи формуляр за участие и списък с критерии за оценяване. От 20-ти март до 15-ти май ще тече регистрацията за участие за студенти с до три текста. След това в края на май ще се организира събитие, на което ще се представят победителите и ще се презентира клипа на миналогодишния победител.

Целева група:

Понеже първият конкурс беше само за студенти от Софийски университет, този път опцията за кандидатстване ще остане отворена за всички студенти от НП бакалавър.

График на проекта:

Регистрация 20 март - 15 май
Журиране 15 - 20 май
Награждаване 29 или 30, или 31 май (според възможностите)

Необходими ресурси:

Награди за най-добрите текстове
Разпространение из факултетите

Финансово описание на проекта:

Първа награда - 100 лв.
Две втори места - 50 лв. (опционално)
-------------------------------------
200 лв. общо

Партньори на проекта:

Организатори на конкурса са блога на Атанас Нейчев nasneychev.com и ФСС на Факултета по славянски филологии Материалите по сайта и уговорките за запис, композиране и снимане, както и наемането на жури е дело на екипа на nasneychev.com