Описание на проекта

Описание на проекта:

Ежегодно отборът на Софийски университет взима участие в престижното състезание по международно публично право "Phillip C. Jessup". Jessup е най-голямото в света състезание по МПП с участници от около 700 университета, разположени на териториите на над 100 държави и юрисдикции.Според правилата на състезанието, отборите преминават през два етапа - 1. национални кръгове, а след това класиралите се отбори имат възможността да покажат знанията си и на 2. международните кръгове. След провеждането на националните кръгове на състезанието тази година, стана ясно, че отборът на СУ се класира и за международните кръгове, които ще бъдат проведени в периода 30 март - 06 април 2024 година във Вашингтон, САЩ. Отборът на СУ се състои от Анатали Георгиева, студентка V курс, сп. "Право"; Антонио Дафинов, студент V курс, сп. "Право"; Йоанна Димитрова-Моневски, студентка III курс, сп. "Право"; Таня Маринова, студентка IV курс, сп. "Право"; София Донская, студентка IV курс, сп. "Международни отношения" и II курс, сп. "Право". Треньорите на отбора са бивши студенти на ЮФ, а именно Симона Мокрева, Велиана Кънчева, Вяра Христова

Цели на проекта:

Основната цел на участието ни в състезанието "Phillip C. Jessup" е да поддържаме репутацията и нивото на Софийския университет в областта на правото. Състезавайки се с най-добрите юридически факултети от цял свят, ние се стремим да покажем нивото на юридическото образование, познанието на студентите в областта на международното право и ораторските умения, изграждани сред обучаващите се в СУ.

Задачи на проекта:

Основната задача е възможността на студентите да вземат участие в международните кръгове на състезанието.

Целева група:

1. Университетска общност в лицето на колеги студенти, преподаватели и администратори.
2. Юридическа общност - правни специалисти, които признават значението на състезанията по международно право и в частност Jessup.
3. Глобална аудитория - чрез участието си, Софийски университет ще бъде представен и на глобално равнище, пред други институции, специалисти и съмишленици.

График на проекта:

30 март 2024 - 06 април 2024

Необходими ресурси:

Необходими са ни финансови ресурси за периода на нашия престой

Финансово описание на проекта:

Дневни разходи в размер на 1000 лв за целия отбор

Партньори на проекта:

Фондация "Америка за България" спонсорира нашите билети и престоя в хотела.