Описание на проекта

Описание на проекта:

“IGSM София 2024” представлява 36-тото издание на Международната среща на студентите по геодезия. Събитието не е провеждано в София от 2007 г. насам и организационните дейности понастоящем се ръководят от новосформирана неправителствена организация „IGSM София 2024”, като начело са студенти и млади геодезисти. Подобни проекти не са много популярни сред българската общност, поради което имаме нужда от всестранна подкрепа.

Цели на проекта:

Основна цел на IGSM е създаване на устойчиви връзки между специалисти в сферата на геодезията, картографията, ГИС-а от различни държави във и извън Европа. Като организатори и домакини на събитието през 2024 г. наши основни цели са именно:
Успешна реализация на събитието, състоящо се в едноседмичен престой (12- 18 май 2024 г.) на над 150 студенти от повече от 20 държави. Постигане на академично и културно обогатяване на участниците;
Представянето на София като европейски град с модерна и развиваща се образователна система;
Популяризирането на гео-науките като основа на всички строителни дейности, на кадастралната система, на реставрацията и съхранението на различни обекти от културно и национално значение, на системите и мобилните приложения за навигация, на всякакъв вид визуализация на пространствени данни и др.;
Културен обмен и междукултурна комуникация между младите участници.

Задачи на проекта:

Осигуряване на необходимите финансови средства за провеждане на конференцията - осъществяване на комуникация с потенциални спонсори и дарители;
Формиране на екипи, ангажирани с дейностите по организацията на събитието и по самото му провеждане. Такива вече има, те следват предварително съставен график със задачи;
Осигуряване на място за настаняване, изхранване на участниците за период от една седмица;
Осигуряване на място и провеждане на постерни сесии, презентации, научни работилници и организирането им;
Създаване и предоставяне на необходимите рекламни материали в хартиен вид във връзка със събитието.

Целева група:

Основна целева група са студентите по геодезия, картография, ГИС, фотограметрия и младите специалисти, тъй като те са главните участници. Също така пряко засегнати лица са спонсорите, дарителите, преподавателите, съдействали за успешното провеждане на конференцията. Те имат възможност да презентират и популяризират дейностите на своите фирми, да проведат научна работилница, да комуникират с различни специалисти и студенти, с които биха могли да работят в бъдещ момент.

График на проекта:

Наличие на всички рекламни материали, свързани със спонсорите и със самото събитие;
Организация на културните мероприятия;
Организация на Гала вечеря, генерална асамблея, научни сесии.

Необходими ресурси:

Човешки: поне 25 души, които по време на събитието да съблюдават организацията, да помагат с логистиката на различните неща.
Финансови: необходими са поне 50 000 лв за успешно организиране на събитието, което е свързано с изхранване, настаняване, културни и научни мероприятия, Гала вечеря, екскурзия до близък град в рамките на страната, генерална асамблея.

Финансово описание на проекта:

За момента не ни достига сумата от 2000 лв., с която да осигурим закуски и кафе на участниците във времевите прозорци за почивка.

Партньори на проекта:

Едни от партньорите са ни: “ЕСРИ България”; “Дънди Прешъс Металс Челопеч”; +Физически лица