Описание на проекта

Описание на проекта:

Коледният куиз в Историческия факултет е обичано от студентите и преподавателите събитие, провеждащо се вече над 10 години. Събитието предлага забавен и разведряващ начин за заздравяване на студентските връзки между различните курсове и дисциплини във факултета. Това е едно от най-големите събития във факултета, което събира студенти от всички специалности, вкл. дава възможност на бакалаврите да се запознаят с магистрите! Коледният куиз е толкова обичан не само защото изпитва знанията на студентите, но по един разнообразен и забавен начин ги разширява!
Миналата академична година за събитието се записаха 11 отбора, като освен тях на събитието винаги идва публика. На миналогодишния куиз присъстваха над 100 души, заедно с участниците, като тази година очакваме дори по-висока посещаемост. Подготвили сме още по-интересни въпроси, по-добри награди за победителите и се надяваме на още по-силна ангажираност между различните специалности!
Събитието е планирано за 20.12.2023 г. от 18:00 във фоайето на Южното крило, в Ректората! С огромно удоволствие очакваме множество усмивки и забавления!
Желанието ни е да осигурим на нашите победители подаръци, които да са полезни за тях и да им припомнят с радост, както за коледния куиз, така и за университета и годините, които са прекарали тук! Всеки отбор се състои от максимум 5 души, като награда за първо място искаме да подарим на нашите участници тениска, канче и чорапи с логото на университета от СУниформа, за второ място - канчи и чорапи от СУниформа, а за трето място - чорапи от СУниформа. Също така бихме искали да подарим на отборите от първо, второ и трето място тефтери с логото на университета от университетското издателство.

Цели на проекта:

Идеята ни е, че подаръци с емблемата на университета не само представляват гордостта на студентите да учат в Алма матер, но и връзката им с цялата институция и спомените, които са направили тук. Убедени сме, че това ще са подаръци, които всеки студент ще бъде горд и щастлив да носи не само в университета, не само докато е студент, но и за напред! По този начин университета всъщност ще бъде представян по ненатрапчив начин на изключително много места и ще е една своеобразна реклама. Също така подаръците са прекрасен начин да покажем на нашите колеги принадлежността им както към факултета, така и към целия университета. Те ще също така ще са прекрасен стимул за още повече мотивация и засилено чувство за гордост сред състезателите, тъй като, всеки който спечели, ще може да показва по нов начин своята принадлежност и радост, че е студент в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Задачи на проекта:

- консултиране сред ФСС на ИФ за най-подходящия подарък за нашите колеги
- търсене на продуктите, които ще представляват най-добре идеята зад Коледния куиз на ИФ за единство в голямата общност на университета
- разговор със СУниформа и обмисляне на подходящите продукти за събитието
- изготвяне на проекта
- получаване на описаните продукти, след одобряване на проекта, и разпределянето им в торбички за победителите
- предоставяне на подаръците на нашите победители в края на куиза пред нашите състезатели и публика

Целева група:

Коледният куиз е отворен за първокурсниците, второкурсниците, третокурсниците, четвъртокурсници и магистрите от всички специалности, обучаващи се във Историческия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Наградите

График на проекта:

- Обсъждане на събрание ФСС на ИФ подходящи подаръци за нашите победители
- Провеждане на проучване сред наши колеги, които са организирали подобни събития, какво ще е най-подходящо за нашите колеги, които спечелят първо, второ и трето място
- Избор на стоки от СУниформа и университетско издателство
- Набавяне на стоки (след приемане на проекта)
- Опаковане на продуктите
- Представяне на подаръците пред състезателите и публиката в началото на куиза
- Подаряване на продуктите на печелившите отбори

Необходими ресурси:

- Тениски с логото на университета - 5 бр.
- Канчета с логото на университета - 10 бр.
- Чорапи с логото "Alma Mater" - 15 бр.
- Найлонова торбичка с логото на Университетско издателство "Св. Климент Охридски" - 15 бр.
- Тефтери с логото на Университетско издателство "Св. Климент Охридски" - 15 бр.

Финансово описание на проекта:

- Тениска Софийски Университет 1888 / Бордо - 29,99 лв. х 5 бр. = 149, 95 лв.
- СУканче Софийски Университет 1888 - 26,99 лв х 10 бр. = 269,90 лв.
- Чорапи Alma Mater / Бордо - 8,99 лв. х 15 бр. = 134,85 лв.
- Найлонова торбичка с логото на Университетско издателство "Св. Климент Охридски" - 1 лв. х 15 бр. = 15 лв.
- Тефтери с логото на Университетско издателство "Св. Климент Охридски" - 8 лв. х 15 бр. = 120 лв.

Общо: 689,70 лв.

Партньори на проекта:

Деканското ръководство на Историческия факултет