Описание на проекта

Описание на проекта:

През октомври 2023 ще се състои Общо събрание на ЕСН Швейцария, за което след подадена кандидатура и вътрешно гласуване бях избрана международен гост и обучител. Участието ми в това събрание е провокирано от желанието ми да популяризирам дейностите на Софийски университет, както и на младежката организация ЕСН пред студентите от швейцарските университети, както и представителите на местни институции и студентски клубове. Към подадения проект ще бъде прикачено и писмо-покана от председателя на ВСН Швейцария.

Цели на проекта:

- Представяне на Софийски университет и ЕСН Софийски университет по време на инфо-деня по време на събранието
- Ръководене на уъркшоп/сесия за активното участие на студентите в извънакадемични дейности и доброволчество, както и активно гражданско участие
- Нетуъркинг с цел бъдещо партньорство между швейцарските университети и СУ

Задачи на проекта:

- Ръководене на сесии на чуждестранно общо събрание е отговорност, която ще развие организационните и лидерските ми умения, при това в мултикултурна атмосфера. Представянето на университета и студентския клуб, който представлявам, ще допринесе за популяризирането на Софийски университет сред чуждестранни студенти и ще спомогне за по-добри връзки и потенциални партньорства в областта на младежката мобилност и образователните дейности.

Целева група:

Студенти и доброволци на ЕСН, които ще присъстват на Общото събрание и ще имат възможността да научат повече за дейностите в нашия университет и възможностите за мобилност.

График на проекта:

19 октомври - отпътуване за Женева
20 - 22 октомври - Общо събрание
21 октомври - връщане в България

Необходими ресурси:

Финансови - за покриване на транспортни разходи и дневни по време на престоя
Информационни материали на университета, Студентски съвет и др. (ако има налични)

Финансово описание на проекта:

дневни командировъчни до 80 евро на ден (76.69 шв.франка) - за покриване на вътрешен транспорт от Женева до Берно (място на провеждане на събранието) и обратно и изхранване, което не е включено в таксата участие
общо 5 дни х 80 евро = до 400 евро

Партньори на проекта:

Съфинансиране от ЕСН Финландия - покриване на таксата участие по време на Общото събрание

Файлове: