Описание на проекта

Описание на проекта:

Проекта се състои в участие на 8 студента, членове на представителния отбор по плуване на Университета на 8th World InterUniversities Championships, което се организира от Междууниверситетски спортен комитет и ще се проведе в Париж, Франция в периода от 01.11.2023 г. до 05.11.2023.
Първият ден ще се проведе акредитацията на делегацията, а втория, третия и четвъртия ще се проведе самото състезание. Последният ден (05.11.2023г.) е предвиден за отпътуване, понеже състезанието и награждаването са до късно вечерта на 4-ти ноември. Състезанието се състои от квалификации и финали. На 02.11.2023г. ще се проведат квалификации на всички индивидуални дисциплини. На следващия ден ще се проведат квалификации на щафетните дисциплини и ще се проведат финалите в индивидуалните дисциплини, а на 04.11.2023г. ще се проведат финалите на щафетните дисциплини. Като след това вечерта ще бъде и самото награждаване на участниците, които са победители в отделните видове дисциплини.
Световното междууниверситетско първенство е международно университетско първенство по много спортове запазено за „индивидуалните университетски екипи“ и целите са насърчаване на принципите на честна игра, разнообразие и включване в това невероятно спортно изживяване, което предлага страхотни възможности на високо ниво състезание, приятелство, спортсменство и най-вече културен обмен.
IUSC - Междууниверситетски спортен комитет е организация с нестопанска цел, съставена от професори и университетски спортни координатори от 7 различни държави. Мисията на IUSC е да обедини всички спортни клубове, отбори и собствени спортни сектори на университети по целия свят и да координира и обединява спортни и културни инициативи между всички университети.
Общия брой на участниците, които ще вземат участие във форума е над 3000 от различни държави, според официалната страница на турнира и до този момент, единственият български университет, който е участвал досега на този форум е МУ Пловдив.

Цели на проекта:

Целите са участие на делегация на Университета на международния форум, издигане престижа на Университета, издигане престижа на страната ни, обмен на култури, създаване на контакти с чуждестранни университети и борба за класиране на финали и призови места.

Задачи на проекта:

1. Селекция на представителите на плувния отбор на Университета, като целта е да са 8 студента, 4-ри жени и 4-ма мъже, за да може да се състезаваме освен в индивидуалните дисциплини също така и в щафетните, като по този начин покриваме всички дисциплини и съответно се повишават шансовете за по-добро представяне на Университета в комплексното класиране.
2. Възможно най-добро представяне на делегацията на Софийски университет на форума.
3. Изграждане на контакти с други университети.

Целева група:

Всички учащи в Университета и самата делегацията, която ще представлява Университета на форума.

График на проекта:

Tuesday 31 October and Wednesday 1 November
- Arrival of all participants in Paris
Wednesday 1 November
- Accreditation of all Universities
Thursday 2 November
- from 9 a.m.: 8th World InterUniversities Championships – matches start
- from midday to 3 p.m.: lunch
- Opening Ceremony: parade of all universities delegation
Friday 3 November
- from 9 a.m.: 8th World InterUniversities Championships – matches
- from midday to 3 p.m.: lunch
- General Assembly
- Rector’s Tennis Trophy
Saturday 4 November
- From 9 a.m.: 8th World InterUniversities Championships - matches
- from midday to 3 p.m.: lunch
- from 4 p.m. to 6 p.m.: Championships finals & cheerleading contest
- from 6.30 p.m. to 8 p.m.: Awards Ceremony
From Sunday 5 November
- Departure of all participants

Необходими ресурси:

Такса участие в размер на 139 евро/човек, настаняване в хотел осигурен от организаторите, двупосочни самолетни билети с маршрут София-Париж,Франция-София.
Дневни, които да се използват за разходите за транспорт и за храна, тъй като имаме осигурени само три обяда в дните на състезанието.

Финансово описание на проекта:

Такса участие - 139 евро х 8 души = 1112 евро
настаняване - 55 евро/нощувка/човек - 55 евро х 4 Нощувки х 8 души = 1760 евро
Двупосочни самолетни билети с маршрут София-Париж,Франция-София - по Обществена поръчка
Дневни - 30 евро/ден/човек= 30 евро х 5 дни х 8 души = 1200 евро

Партньори на проекта:

Департамент по спорт - осигуряване на медицински застраховки на участниците в делегацията

Файлове: