Описание на проекта

Описание на проекта:

Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ) е пълноправен член на Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина (International Federation of Medical Students’ Associations, IFMSA) от повече от 30 години. Ежегодното Общо събрание на Федерацията - 72-ра Генерална асамблея на IFMSA - ще се състои в периода 01. 08. 2023г. - 09. 08. 2023г. Домакин на срещата е Асоциацията на студентите по медицина в Индия (Medical Students Association of India, MSAI) и затова тя ще се състои в град Ню Делхи, Индия.
Генералната асамблея е регулаторната среща на Федерацията, която определя насоките в развитието на Федерацията. Като неправителствена организация, ръководена единствено от студенти, тя разчита на доброволната работа на студенти от целия свят, за да може да представлява студентите по медицина пред неправителствени и правителствени организации, Световната здравна организация и други, да извършва ежедневни дейности, да осигурява възможност за професионален обмен в клинични отделения и научен обмен в лаборатории.

Цели на проекта:

Целите на проекта са организиране на председателските сесии на Федерацията. Сесиите на председателите на асоциациите-членове на IFMSA са последното, от редица, време и място за дискусия/ доуточняване/ предложения в присъствието на представителите на студентските организации от целия свят по въпросите, които ще бъдат подложени на гласуване на Пленарните заседания. За целта организацията на председателските сесии започна почти три месеца преди самото Общо събрание. Прави се допитване до асоциациите-членове кои точки да бъдат обсъдени освен задължителните точки според Устава (Constitution and Bylaws) на IFMSA. За управителния борд (Executive Board и Team of Officials) също се алокира определено време, за да бъдат представени отчети от дейността за мандата им. Отделя се време и за текущи или приключили в мандата разследвания на асоциации-членове, официални лица на IFMSA. Необходимо е да се определи и времеви слот за финансов отчет, представяне на кандидатури за предстоящия мандат, обсъждане на договори между IFMSA и други организации (WHO, UN, AMEE, образователни институции и платформи) обсъждане на меморандуми и обменните (Research and Professional Exchanges) и обучителните програми (Capacity Building) на IFMSA.

Задачи на проекта:

Участието ми е като Support Person на Председателски комитет. Това е основният участник, който заедно със заместник-председателя, отговарящ за асоциациите-членове, административно организира Председателските сесии. Функциите на тази позиция са основните задачи в този проект, които ще изпълня, а именно:
- Оформяне на разпределението на точките за дискусия в международен екип от петима председатели на асоциации-членове и заместник-председател на IFMSA.
- Подготовка и разпределяне на документите за председателите на асоциациите-членове – документите за изброените в по-горе точки за дискусия.
- Тъй като се взе решение единствено председателски сесии от всички сесии по комитети на IFMSA да бъдат провеждани хибридно - съдействие на участниците онлайн.
- Провеждане на 8 подготвителни срещи с екипа, 2 подготвителни срещи с председателите на асоциациите-членове и два редовни дни (22.07 и 23.08. 20223) на председателски сесии изцяло онлайн.

Целева група:

Аксиния Миланова, студент по медицина, V курс

График на проекта:

Събитието ще се проведе в периода 01. 08. 2023г. - 09. 08. 2023г.
Прилагам:
Покана за участие на АСМБ
Разпределение на дневен ред на Председателски сесии на IFMSA

Необходими ресурси:

Финансови ресурси, включващи такса регистрация и транспортни разходи.

Финансово описание на проекта:

Такса регистрация 630 Евро
Транспортни разходи София - Ню Делхи - София

Партньори на проекта:

Рекламни материали - АСМБ