Описание на проекта

Описание на проекта:

Казвам се Натали Илиева - студент по медицина 4-ти курс в МФ СУ. Част съм от Асоциацията на Студентите Медици в България - клон СУ от 1ви курс. Участвала съм в национални кампании с обществено значение и медицински конгреси. На базата на приноса ми към Асоциацията, участието ми в научни конгреси, успехът ми в университета и владеенето на чужд език съм класирана за професионален обмен в Мексико.
Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина (IFMSA) е неправителствена организация, представляваща сдруженията на студентите по медицина. Основана през 1951г. и с над 130 национални членски организации от 122 страни на 6 континента, тя е едно от най-големите и популярни НПО-та в световен мащаб. България е член на Федерацията от 1993г.
Всеки активен член в Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина има право да кандидатства за обмен в страна членка на организацията. Класирането става на база дейността и приноса на студента към организацията, академичния му успех и участие в допълнителни семинари/конгреси/научни проекти през изминалата година. Дестинациите се определят предварително чрез кандидатстване и класиране. След което - подписване на договор между изпращата страна и посрещащата. Има две направления на обмените в зависимост от курса на обучение - професионален(клиничен) и научен обмен. Обменът трае 1 месец, по време на който студентът е настанен в студентско общежитие или приемно семейство. В течение на периода студентът посещава лаборатория или кара стаж в болница в зависимост от направлението на обмена.
Свободното време позволява на студента да опознае местното население, традиции и култура. Организират се и социални програми, които позволяват на студентите от различни страни да обменят опит и да изградят контакти и приятелства помежду си.

Цели на проекта:

Проектът - обменът представлява обучение - практическо и теоретично с цел по-добра подготовка на студентите по медицина. Стажът в чужда страна ни позволява да обменим опит и знания, да се запознаем с апаратурата и методите на лечение в чужбина, за да можем в бъдеще да пренесем нашите натрупани умения и тук в България. За да работим към подобряване на нашето здравеопазване трябва да черпим опит от всички възможни посоки. Професионалният обмен представлява обучение в клиника, което се признава като част от задължителната ни дисциплина - летния стаж. Една такава възможност има за цел да докосне българските студенти до различна практика, иновативни методи в лечението на различни заболявания. Опитът, който би ни дала една такава възможност е изключително ценен, той би бил полезен както в личностен, така и в мащабен план.

Задачи на проекта:

Професионалният обмен представлява стаж в болнично заведение. Чрез допълнителна класация между вече избраните студенти за съответната страна, те се разпределят в университетските болници в различните градове. Стажът изисква присъствие 5 дена в седмицата по 8часа. Обучителният процес се води от квалифицирани лекари специалисти в избраната дисципилина - отделение с цел натрупване на практически умения.

Целева група:

Студенти по медицина - Натали Илиева, МФ, 70960, 4 курс

График на проекта:

Обменът е с продължителност 1 месец в периода 02.10- 27.10. 2023 в отделение по Неврология.
Заетостта e 8ч./ден. Попълване на специфична тетрадка-въпросник, представяне на клиничен случай в края на обучението с цел оценка на натрупаните знания.
При завръщане в България - споделяне на знания и опит, признаване на изкаран задължителен стаж.

Необходими ресурси:

Необходими са ми финансови ресурси с цел покриване на двупосочен самолетен билет Sofia,Bulgaria-Мorelia,Mexico, Morelia,Mexico-Sofia, Bulgaria.

Финансово описание на проекта:

Имам нужда от финансова помощ за:
Двупосочен самолетен билет: Sofia,Bulgaria->Мorelia,Mexico; Morelia,Mexico->Sofia, Bulgaria (пристигане в Мorelia 2 oктомври и връщане в София 31ви октомври)
Цените варират между 2800-3500 лв. Разглеждала съм билети в сайта на https://www.lufthansa.com/bg/en/homepage . Прикачила съм примерни билети, като цените варират постоянно.

Партньори на проекта:

Няма такива.

Файлове: