Описание на проекта

Описание на проекта:

Изграждане на компостер в ж.к Студентски град около блок 8. Компостерът ще бъде изграден от 4 палети, като отгоре ще бъде покрит с OSB. За да се обособи компостната зона, ще се обгради с мрежа. Освен това до самия компостер ще бъде поставен бидон, в който ще се събира сухият материал. Също така ще бъде сложена табела, указваща как се използва компостерът.

Цели на проекта:

Основната ми цел е да се намали количеството отпадъци за депониране. Също така да се мотивират колкото може повече хора в посока изграждане на навици за разделно събиране на хранителните отпадъци и осъзнаване на необходимостта и ползите на този процес.

Задачи на проекта:

Ще осигуря необходимите материали за изграждамето на компостера. Ще го изградя с помощта на фондация "Корен". След изграждането на компостера, моите задачи ще са: разбъркване на компостера, следене дали има изхвърлени некомпостируеми отпадъци и премахването им, както и всичко друго необходимо за поддържането на компостера.

Целева група:

Всички, които живеят в блок 8.

График на проекта:

След като ми бъде предоставен теренът за изграждане на компостера, ще намеря необходимите материали и ще изградя компостера в рамките на един месец. След изграждамето му, аз ще отговарям за неговата поддръжка.

Необходими ресурси:

Необходимо ми е само място, на което да се изгради компостерът- терен с площ около 5 кв.м, който да се намира около блок 8, ж.к Студентски град.

Финансово описание на проекта:

Всички необходими материали ще ги осигуря аз, като за изграждането на компостера ще ми помогне фондация "Корен". Няма да са ми необходимо никакви парични средства.

Партньори на проекта:

Проектът ще се изпълни с помощта на фондация „Корен“.