Описание на проекта

Описание на проекта:

През последното десетилетие отборите на СУ ,,Св. Климент Охридски" участват и класират университета на призови места в множество международни състезания, форуми и събития. Една от сферите: "Способи за извънсъдебно решаване на спорове", в която нашите студенти са показали завидни умения е пряко обвързана с преговорите, които са главна тема на нашия проект. Един от най-светлите примери за блестящи изяви на нашите отбори по преговори е именно миналогодишното участие и впечатляващия златен медал на отбора на СУ ,,Св. Климент Охридски", в състав: Христо Мънчев, Мартин Димитров, Кристина Горчева, в миналогодишното издание на горепосочения формат.

През 2021г. отборът в състав: Христо Мънчев, Кристина Горчева, Даяна Зашева постигна най-големия успех в историята на университета, като завоюва 2-ро място на най-голямото състезание по търговска медиация в света, а именно "ICMC 2021"

Георги Йовчев е част от най- голямата застрахователна кантора в България: АД "Николай Димитров и съдружници", където активно взима участие в дела и спогодби с международен характер като: преговори и спогодби с международни застрахователни компании, свръзани с катастрофата на автомагистрала "Струма", където загиват над 40 македонски граждани.

Юлияна Димитрова е част от екипа на Адвокатска кантора "Кантутис", занимаваща се основно с гражданско и търговско право.

Тазгодишното явяване на университета в Дубай има за цел да добави гореспоменатите успехи и да издигне името на университета на още по-високо ниво в международен план.

На състезанието ще присъстват международно признати адвокати, медиатори и съдии от цял свят, което е невероятна възможност за отбора да популяризира качествата на студентите на СУ ,,Св. Климент Охридски" в извънсъдебното разрешаване на спорове.

Цели на проекта:

Получаване на необходимите финансови средства за участието на отбора на тазгодишното състезание.

Задачи на проекта:

Главната задача на участието на отбора е да популяризира извънсъдебните методи за решаване на спорове и да затвърди името на университета като водещо учебно заведение в тази област.

Също така се надяваме нашето участие да мотивира наши колеги да проявят интерес в тази сфера.

Не на последно място поставяме важността за международен обмен на опит и знания между студенти, професори, доценти, адвокати, медиатори от различни краища на света.

Целева група:

На първо място засегнати са участниците, които се надяват да разширят своя опит и достойно да представят университета;
СУ ,,Св. Климент Охридски" като институция, от името, на която се явява отбора.
Не на последно място всички студенти и преподаватели, изразяващи интерес в сферата на извънсъдебните способи за решаване на спорове.

График на проекта:

Състезанието ще се проведе в периода от 14.11.2022г. до 19.11.2022г., като подготовката е вече в ход и ще продължи до началото на състезанието.

Необходими ресурси:

За по-голяма прегледност сме описали подробно разходите в прикачения файл.

Финансово описание на проекта:

За удобство приложено представяме и молим да приемете следния документ:
1. Проект разходи-Дубай.

Партньори на проекта:

За разлика от миналогодишното участие, тази година отборът няма финансови партньори и разчита изцяло на средства, предоставени от СУ ,,Св. Климент Охридски" .