Описание на проекта

Описание на проекта:

FISU University World Cup е международно спортно събитие, в което студенти-спортисти се състезават заедно със своите университетски отбори, а не с националните отбори на страната. Спортните събития на FISU са признати като стъпала за други големи събития на международно и континентално ниво, като Олимпийските игри.
Международната федерация по университетски спорт (FISU) е основана през 1949 г. и се счита за основен двигател за разширяване на ролята и обхвата на университетския спорт по света.
Мисията им е да предоставят на студентите възможност да се свържат със студенти от университети по цял свят и да обменят опит с тях в среда на сътрудничество и конкуренция.
През 2018 г. е успешно организирана първата Световна университетска купа по мажоретни дисциплини в Полша, след като мажоретния спорт (спорт?) влиза официално в програмата на този вид събития през 2014 година.
През 2022 г., събитието се провежда в Гърция, на забележителния остров Крит.
Смятам, че това е перфектна възможност за България и за нас, като представители на мажоретните спортове в Софийския университет да представим отбора на международна сцена.
Това участие би било изключително полезно за мажоретния спорт в България, защото ще насочи вниманието си върху нея и ще покаже колко перспективен и красив е този спорт.
Още с провеждането на първите Национални университетски игри по чирлидинг, нашият отбор взима активно участие и печели първото място. Последните две години сме отличени с второ място, но това признание сплотява отбора ни още повече и прави тренировките ни по-усилени, което помогна да усъвършенстваме своите танцови качества и координираност.
Отборът ни вече две години се тренира от две невероятни дами - Петя Христова и Николета Бочева. Притежаваме всички нужни качества и хъс да прославим университета на гореспоменатото събитие, като ще отидем именно с мисията да го спечелим.
Представям Ви успехите през последните две години на мажоретния отбор в университета:
1. II-ро място - Национални университетски състезания по чирлидинг - 2022г. (след НСА)
2. II-ро място - Национални университетски състезания по чирлидинг - 2021г. (след НСА)

Цели на проекта:

Участие в Световните университетски игри на FISU с университетския отбор по чирлидинг на СУ;
Развиване на качествата на отбора и неговия опит, който ще бъде придобит представяйки се на международна сцена;
Популяризиране на университетския спорт в Университета;
Съвместна работа с Департамента по спорт на Софийския университет “Св. Климент Охридски”;
Осъществяване на здрава комуникация и евентуално бъдещо сътрудничество между Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Международната федерация по университетски спорт (FISU)

Задачи на проекта:

Заявяване на участие;
Регистриране за участие;
Участие във FISU University World Cup
Победа!

Целева група:

Представителен отбор по чирлидинг на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, потенциални студенти, които тепърва им предстои да изберат спортна дисциплина в Университета за първа година, както и всички останали студенти.

График на проекта:

02.11.2022 г. - полет София, България - Крит, Гърция
02.11.2022 г. - настаняване в хотел
04.11 до 06.11.2022 г. - участие в състезанието
07.11.2022 г. - полет Крит, Гърция - София, България

Необходими ресурси:

Двупосочни самолетни билети - София, България - Крит, Гърция
Режийни (дневни + нощувки)
Такса участие в състезанието

Финансово описание на проекта:

Такса участие - 4 души х 40 евро = 160 евро;
Дневни, Нощувка & Транспорт (общо) - 4 души Х 70 евро х 5 дни = 1400 евро;
Общо: 1560 евро

Двупосочни самолетни билети: София, България - Крит, Гърция - София, България - 4 броя - по ЗОП (около 345 евро, до момента)

Партньори на проекта:

Нашите треньори са многоуважавани преподаватели в Департамента; ще бъдем водени от тандем - гл. ас. Петя Христова и ас. Николета Бочева. Департаментът по спорт към Софийски университет "Св. Климент Охридски" е основен партньор на този проект - те ще предоставят мажоретната екипировка и ще командироват двамата преподаватели. Български чирлидинг съюз; Българска федерация за университетски спорт;