Описание на проекта

Описание на проекта:

Еразмус Стюдънт Нетуърк (ЕСН) е една от най-големите студентски доброволчески организации в Европа. Съществуваща в повече от 40 държави, основната мисия на ЕСН е обогатяването на общността чрез международните студенти. Освен да оказва помощ на входящи и изходящи студенти по програмата Еразъм+, мрежата се стреми да популяризира възможностите за личностното и професионално развитие на доброволците си посредством редица европейски програми.

ЕСН България е част от мрежата на Еразмус Стюдънт Нетуърк вече 14 години, а ЕСН Софийски университет е първата основата секция, която и до днес е най-многобройната и активна в националната ни мрежа. Като член на тази секция и в ролята си на Национален Комуникационен Мениджър на ЕСН България (Поддържаща позиция към УС на Сдружението) имам желанието да бъда един от делегатите от България на предстоящото Общо събрание (General Assembly) в Турция.

Цели на проекта:

Общото събрание на ЕСН (General Assembly) е основният орган на организацията, способен да вземе важни решения за поддържането и подкрепата на мрежата. То се провежда два пъти годишно, като предстоящото през месец ноември Общо събрание ще се проведе в Сакаря, Турция и се очаква да има представители от всички ЕСН страни. Предварителният дневен ред включва отчет на Международния управителен съвет, в който за първи път има нов член - Заместник-председател по обучение и развитие на мрежата. Представянето на плана за действие и ключови дейности за новата академична година са сред приоритетите на събитието.
Ще се гласуват и някои съществени промени в Правилника на мрежата, като например изискванията за прилагане и защита на бранда и визуалната идентичност на ЕСН. Последното е от особена важност за мен, тъй като пряко засяга моите длъжности в ЕСН България като лице, отговорно за визията и представянето на ЕСН в различни платформи и социални мрежи. През последните месеци съм част и от международна работна група, която ще представи предложения за изменения в Наръчника за визуална идентичност на ЕСН по време на събитието.

Задачи на проекта:

Общото събрание през ноември е последното събитие за календарната година и основна задача ще бъде преглед и оценка на свършеното през изминалата година и затвърждаване на целите за предстоящата нова година. Моята задача като един от делегатите на ЕСН България ще бъде да представя настоящата комуникационна стратегия на мрежата ни, както и резултатите от срещите в работната група по предстоящите промени по идентичността и визията на организацията. В допълнение, разчитам, че това събитие ще бъде чудесна възможност да обмена добри практики с останалите доброволци и да обуча местните ни членове на по-ефективно разпространение на информация за ЕСН и възможностите по програмата "Еразъм+".

Целева група:

Всяка ЕСН държава изпраща поне един делегат (носител на глас) на Общото събрание. Членовете на Управителния съвет и Поддържащи позиции на ЕСН България също имат приоритет да присъстват на събитието. Моята мотивация да бъда част от Общото събрание е главно заради естеството на част от темите, които ще спомогнат за по-добрата видимост на организацията и дейностите ни. Вярвам, че след участието ми в Общото събрание ще бъда по-полезна на локалните ни секции и доброволци, за да привлекат повече нови членове и да достигнат до по-голям брой Еразъм студенти, на които да помагат.

График на проекта:

Събитието ще се проведе между 24-28 ноември в Сакаря, Турция. То включва официално откриване (24.11.), пленарни заседания и работилници (25. и 26.11.), гласувания и закриване (27.11.). Финалният дневен ред предстои да бъде одобрен и изпратен до мрежата.

Необходими ресурси:

Покриване на таксата участие за събитието в размер от 120 евро и частично покриване на разходи за пътуване (автобус София - Истанбул - София) в размер на 50 евро.

Финансово описание на проекта:

Таксата участие (120 евро) включва настаняване през целия период на събитието (4 нощувки), изхранване (закуски, обеди, вечери), кафе-паузи и материали по време на сесиите. Разходите за път възлизат на 50 евро - директен автобус София - Истанбул - София.

Партньори на проекта:

няма