Описание на проекта

Описание на проекта:

II-рата географска конференция “Geo Decade” 2020-2030 на тема "Предизвикателства и възможности пред реализацията на географските кадри в България" е вторият голям научен форум, включен в географското десетилетие 2020-2030. Конференцията ще се проведе в ШУ "Епископ Константин Преславски", гр. Шумен.
Реализацията на пазара на труда на завършилите географски специалности в различни образователни степени е всеобхватна. От образователни кадри, до специалисти в НПО, научни организации, местни и национални власти. Настоящият форум има за цел и да маркира основните професионални възможности и проблеми пред реализацията на географските кадри в България. С помощта на Центъра за кариерно развитие на ШУ ще организираме и поредица от уебинари, даващи възможност за допълнителна квалификация. Очаква се географията на 21 век да улесни развитието на човешкия капитал и обществото; да предложи специфични за пространстовото решения за устойчиво регионално развитие и използване на природния и човешки капитал за подобряване на социалното благополучие. Настъпването на ново десетилетие на текущия век е време за преглед на завършените постижения; за поставяне на разумни цели и за посрещане на нови предизвикателства. Това е възможност да се погледне в бъдещето и да се очертаят перспективите за географската наука, образование и практика.

Цели на проекта:

– Докладване на резултатите от проведеното научно изследване от мен и моите съавтори
– Популяризиране на научната ни работа

Задачи на проекта:

Имам желанието да участвам във II-рата географска конференция “Geo Decade” 2020-2030.

Целева група:

Научното ни изледване разглежда актуален проблем, чието проследяване в по-продължителен период от време, води до образуване на тенденция за съответния изследван район. Научната разработка, която ще представим, би била полезна за всички студенти и учени в Геолого-географски факултет на СУ, както и други представители на академичната и научната общности в България, които работят в съответното направелние.

График на проекта:

Провеждането на конференцията е от 13 до 15 септември 2022 г. в гр. Шумен.

Необходими ресурси:

Осигуряване на нощувки;
Дневни пари;
Транспорт

Финансово описание на проекта:

Нощувки: 3 нощувки за 1 човек х не повече от максимално допустимата сума за нощувки
Дневни пари: 3 х 20 лв (по Наредба за командировките в страната)
транспорт: София-Шумен и Шумен-София (с личен автомобил)

Партньори на проекта:

Файлове: