Описание на проекта

Описание на проекта:

Училището на тема "Подходи към многочастичкови квантови системи базирани на Тензорни мрежи" е насочено към млади докторанти и ще се проведе във Факултета по физика на виенския университет от 5-ти до 9-ти септември. Той е част от дългосрочната програма „Тензорни мрежи: математически структури и нови алгоритми“ и се организира съвместно от "Европейската тензорна мрежа" и института "Ервин Шрьодингер".

Целта на училището е да научи младите докторанти на основите на тензорно-продуктовите състояния, както и на най-новите технически разработки. Това е особено важно предвид нарастващия брой групи, работещи по тази бързо развиваща се тема. Лекциите ще се изнасят от изследователи, които работят активно както върху разработването, така и върху приложението на методи, базирани на тензорните продуктови състояния.

Към проекта съм прикачил официалното писмо с което съм одобрен за участие, както и условията за настаняването.

Цели на проекта:

Както споменах целевата група на училището не са кандидат магистри, като мен, а млади докторанти. Въпреки това аз бях допуснат до участие, тъй като вече съм запознат с част от методите които ще бъдат разглеждани, след като ги изследвах в своята дипломна работа.

Нея написах с ръководител от "Max Planck Institute for the Science of Light". Тук причината да не работя с учен в България, е че, поне до колкото на мен ми е известно, в страната няма човек който да се занимава с "Тензорни продуктови състояние". Не само това, дори в полета близки до моето трудно се намират специалисти. Факт с който се сблъсках, когато за рецензент на дипломната ми работа се наложи да изберем изследовател от "Max Planck Institute for the Physics of Complex Systems".

В светлината на тези факти целта на моето посещение е много ясна. Да изградя специфични качества в съответното поле, които могат да се придобият само чрез контакт с най-сериозните учени в сферата. С придобитите знания бих искал да продължа заниманията си в полето и да помогна за полагането на неговите основи тук в България.

Задачи на проекта:

Посещение на различните лекции и семинарни сесии по време на училището. Създаване на контакти с учени от цял свят чрез неформални разговори в различните организирани почивки между лекциите. Придобиване на трайни умения и знания, които да помогнат за бъдещото ми развитие в областта.

Целева група:

Целевата група е кандидат-магистъра Христо Георгиев Тончев, бакалавър по "Физика" от Физическия Факултет на Софийски Университет.

График на проекта:

Същинската лекционна част от училището започва на 5-ти и приключва на 9-ти септември. Но организаторите изискват присъствие от 4-ти до 10-ти. Тоест същинския график е както следва:
Полет към Виена от София на 4-ти септември.
Обратно връщане към София от Виена на 10-ти септември.

Необходими ресурси:

Необходимите ресурси са от изцяло финансов характер.
1. Самолетни билети от София до Виена и обратно
2. Дневни, които трябва да покриват главно храна, тъй като такава не е осигурена от организаторите.
3. Престой в Хотел "Kaiser Franz Joseph". Местат в хотела са запазени от организаторите и са на преференциални цени за участниците в училището. Престоят в хотела не включва закуска или други ядения.

Финансово описание на проекта:

350 евро - Самолетни билети, отиване и връщане от София до Виена.
7*35 = 245 евро - Дневни
6*56.60 = 339.6 евро - Нощувки в уредения от училището Хотел "Kaiser Franz Joseph"

Общо: 934.6

Партньори на проекта:

Файлове: