Описание на проекта

Описание на проекта:

"Летен университет" представлява проект на Националното представителство на студентските съвети, стартиращ като „Национални студентски игри" през 2002 година. Двадесет години по-късно ни очаква едно юбилейно издание. През 2009 година инициативата приема наименованието Национални летни студентски игри "Летен университет". Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт и образованието. В рамките на проекта студентите ще имат възможност да участват в масови спортни мероприятия. Летният университет се организира за XX път в периода от 04 Септември 2022 г. до 10 септември 2022 г. в курортно селище Китен. Студентите ще могат да покажат своите спортни умение в десет вида състезателни дисциплини, а те са: Футбол, Плажен волейбол, Стрийт баскетбол, Плажен тенис, Плуване, Плажна лекоатлетическа щафета, Плажна щафета, Дърпане с въже, Стрийт фитнес и водна топка. Чрез спортната програма „Летен университет“ цели да излъчи комплексен победител в непрофесионалния студентски спорт измежду студенти от всички висши училища в Република България. Право на участие имат всички студенти и докторанти до 35-годишна възраст, които са с действащи права и не са картотекирани в клубове по футбол, баскетбол, волейбол, плуване и лека атлетика със сключен трудов договор за извършване на професионална спортна дейност. Доказано е, че спортът обединява и сплотява и Леген университет е перфектното място за това.

Цели на проекта:

Целта на този проект е да се популяризира масовия непрофесионален спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите. Целта е да се привлекат и хора, които обичат спорта. Освен спортни игри, всяка година организаторите се стараят да променят и обогатяват програмата на Летния университет, включвайки в нея различни академични и творчески семинари, обучения за работа в екип, състезания по знания, както и мероприятия с развлекателен характер. Събитието "Летен университет" предоставя и среда за младите активни студенти за участие в студентската общност, запознавайки се със свои колеги, представители на висшите училища в Република България. Спортните мероприятия допринасят не само за мотивирането на все повече млади хора да спортуват активно, но и да общуват и развиват творческите си умения и работа в екип. Студентски съвет цели да предостави възможност на студентите и докторантите от Софийски университет "Св. Климент Охридски" да се включат в "Летен университет" и да бъдат част от студентската общност на Република България. Спортът възпитава хората и ги кара да имат уважение един към друг.

Задачи на проекта:

1. Осигуряване на логистика за изпращането на делегация на Софийски университет
2. Изпращане на делегация на студентите и докторантите от Софийски университет "Св. Климент Охридски"
3. Популяризиране на масовия непрофесионален спорт сред студентите;
4. Привличане на по-голям брой студенти, активно занимаващи се със спорт в свободното си време;
5. Привличане на студенти към Университетските спортни клубове за участие в междууниверситетски спортни състезания.
6. Привличане на студенти към участие в студентската общност.
7. Създаване на нови контакти и запознанства между студентите
8. Достойно представяне

Целева група:

Право на участие имат всички студенти и докторанти на Софийски университет "Св. Климент Охридски" до 35-годишна възраст, които са с действащи права и не са картотекирани в клубове по футбол, баскетбол, волейбол, плуване и лека атлетика със сключен трудов договор за извършване на професионална спортна дейност.

График на проекта:

Срок за подаване на заявки за участие от студентите и докторантите на Софийски университет "Св. Климент Охридски" - 31.07.2022 г.
Срок за подаване на броя участници от университет към Националното представителство на студентските съвети - 17.08.2022 г.
Срок на превод за такса за участие - 19.08.2022 г.

Летният университет ще се проведе в периода от 04 Септември 2022 г. до 10 септември 2022 г. в курортно селище Китен.
Настаняването на студентите е организирано в хотел "Green park", гр. Китен.
Графикът за провеждане на спортните състезание все още не е изготвен.

Необходими ресурси:

такса настаняване за до 60 души - съгласно наредбата
такса участие за до 60 души - съгласно наредбата
транспорт
представителна тениска за до 60 души- по оферта

Финансово описание на проекта:

такса настаняване - 330/450 лв. на човек за 7 дни
такса участие - 35 лв. на човек
транспорт
представителни тениски- 10/25 лв.

Партньори на проекта:

Krasiko- българска компания за спортна екипировка- частично финансиране на представителните тениски.