Описание на проекта

Описание на проекта:

Студентски клуб на политолога (СКП) е учреден на 28.03.2008 г. като доброволческа организация на младежи, изучаващи политология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Част от целите на организацията са свързани със стремежа за получаване на по-добра квалификация по теми, свързани със специалността. В рамките на своята дейност клубът реализира общественополезни проекти и инициативи, научно-образователни и научно-приложни програми, форуми и други формати по проблеми, свързани с политологията. По случай създаването на ново партньорство между структурата и Фондация "СТРАЖА", както и между СКП и Младежката асоциация за политически науки (МАПН), включваща представители от гилдията - студенти и преподаватели от София, Пловдив, Варна и Велико Търново, се организира открита дискусия между представителите на трите организации, заедно с представители на други партньорски организации, в лицето на "САИМО" и "ЕГО Политико". Проектът е за организиране и финансиране на събитие на 09.7. с гости - членовете на гореизброените организации и партньори на СКП. Събитието ще се проведе в сградата на Mission23, ул. Мизия 23 в град София.

Цели на проекта:

Студентски клуб на политолога, макар и организация създадена от студенти специалност “Политология”, събира в себе си настоящи и бивши студенти на Софийския университет “Св. Климент Охридски” от всякакви специалности, с разнообразни интереси и умения и различни мнения. Освен в академичното поле на Алма матер, представителите на СКП активно взаимодействат със структури и организации, които представляват интересите на подобна общностна група от студенти, млади и иницативни докторанти и т.н. По време на срещата ще бъдат дискутирани и представени както идеи за бъдещи съвместни инициативи между гореизброените пет структури, така и организацията на по-широка политочогична студентска общност, която да си сътрудничи и в предстоящите събития, едно от които вероятно ще бъде свързано и с предизборна кампания. Идеята на дискусионната среща ще бъде и изграждането на една по-широка мрежа от представители, които да анализират по какъв начин подобни студентски структури намират гласност в дневния ред на обществото ни и какво е тяхното влияние в политическия процес. Ще бъде дадено и началото на съвместен проект по изработване на политически компас.

Задачи на проекта:

1. Събиране на идеи за бъдещи събития с партньорските организации - в процес.
2. Подготовка на документ "Политически компас".
3. Подаване на проект към УС на СС за финансиране на събитието - до 01.07.
4. Организиране на кетъринг.
5. Сключване на договор с наемодателите.
6. Довършителни дейности по организацията - озвучаване и аранжиране на пространството.

Целева група:

Студенти, магистри и докторанти от Софийския университет, както и представители на неправителствения сектор. По време на събитието ще присъстват:
- Членове и приятели на СКП
- Бъдещи участници в съвместните дейности, чийто основен инициатор и стълб ще представлява именно СКП

Като допълнителна целева група са гореизброените партньорски студентски и младежки организации.

График на проекта:

1. Събиране на идеи за бъдещи събития с партньорските организации - в процес.
2. Подготовка на документ "Политически компас" - в процес.
3. Подаване на проект към УС на СС за финансиране на събитието - до 01.07.
4. Организиране на кетъринг - възможно най-скоро спрямо сроковете на фирмата-подизпълнител.
5. Сключване на договор с наемодателите - при необходимост и възможно най-скоро след одобрение на проекта.
6. Довършителни дейности по организацията - озвучаване и аранжиране на пространството - в деня на събитието 09.07.

Необходими ресурси:

1. Кетъринг за 40 души по ОП с обслужващ персонал.
2. Наем на зала и прилежащо към нея външно (дворно) пространство за деня на събитието (18:00 - 21:00 часа).
3. Предоставяне или наем на микрофон(и) за събитието и озвучаване, ако е необходимо.

Финансово описание на проекта:

1. Кетъринг зa 40 души - по обществена поръчка.
2. Наем на зала и прилежащо към нея външно (дворно) пространство за деня на събитието (18:00 - 21:00 часа) - 540 лева без ДДС (приложена е офертата от собственика на пространството, като ще се използва наем на ЗАЛА 1+2 за един час, мултимедиен проектор, покривна тераса за два часа и такса внасяне на външен кетъринг).
3. Текущи разходи - при необходимост.
4. Микрофони и допълнителна озвучителна техника - следва да бъде уточнено.

Партньори на проекта:

Със съдействието на Студентски съвет към Софийски университет "Св. Климент Охридски".