Описание на проекта

Описание на проекта:

Българска Фармацевтична Студентска Асоциация (БФСА), създадена през 2007 година, е пълноправен член на European Pharmaceutical Students' Association (EPSA). Амбицията ни стартира от това България да бъде достоен домакин на бъдещ EPSA конгрес. Е, какъв по-добър повод от организирането на такъв на национално ниво.
От 2 години фармацевтите на Софийски Университет са неизменна част от БФСА.
Настоящият Управителен съвет на Българска Фармацевтична Студентска Асоциация работи по организирането на първата по рода си Национална Фармацевтична Студентска Академия (НФСА), която да стане традиционно събитие в студентската общност. НФСА ще се проведе на 26 и 27 ноември т.г., в сградата на Фармацевтичен факултет към МУ-София. Темата на академията е: "Антибиотична Резистентност, здравето се нуждае от внимание", като събитието ще бъде напълно достъпно за всички студентите по фармация от страната, както и за медицинските специалности, проявяващи интерес. Осъзнахме един глобален проблем, проблем със смъртност от близо 23 000 души годишно в Европа. Проблем, който изисква сериозно внимание ! Наша отговорност и цел е да сме максимално осведомени и да поддържаме здравна култура в обществото. С точните експерти в тази област, в най-подходящия момент - месец ноември, когато цяла една седмица се посвещава на осъзнатото използване на антибиотици в света.
Гости на събитието ще бъдат нашите преподаватели от факултетите, нашите почетни членове, съсловни организации и партньори от фармацевтичния бранш. До обяд ще се проведат лекции свързани с темата, а следобед workshops за личностно развитие. Същевременно академията ще бъде съчетана с празнуването на 9-тия рожден ден на асоциацията в елитно столично заведение.

Цели на проекта:

1.Да създадем за първи път конгрес на национално ниво в България, който да стане традиционно събитие сред студентите от медицинските специалности.
2.Да създадем първата напълно достъпна академия, където ще се разгледа и обсъди обстойно "Антибиотичната Резистентност", тази толкова наболяла тема.
3.Да бъдем повода за обединението на студентите от различните факултети, на съсловните организации и на фармацевтичните компании.

Задачи на проекта:

1.Да стимулираме научната дейност основно сред студентите по фармация и сред всички медицински специалности, проявяващи интерес.
2.Да бъдем в крак със съвременните здравни проблеми.
3.Да предоставим палитра от възможности за обучения на личностно развитие.
4.Да бъдем отразени и да покажем колко много можем, когато сме заедно.
5.Да докажем, че студентите са движеща сила и от нас зависи бъдещето.

Целева група:

За студентите от медицинските специалности, преподавателите от различните факултети, партньорите от фармацевтичния бранш, както и съсловните организации.

График на проекта:

Събота – 26.11.2016г.
Регистрация
Откриване
ЛЕКЦИЯ 1 – Антибиотична резистентност
ЛЕКЦИЯ 2 – Антибиотиковиджилънс
Обяд – Кетеринг + Дрон снимка
Workshop 1
Кафе Пауза
Workshop 2
Рожден ден на БФСА

Неделя - 27.11.2016
ЛЕКЦИЯ 1 – Превантивни мерки
Правилното хранене
ЛЕКЦИЯ 2 – Принос на обществената фармация за рационалната употреба на антибиотици
Обяд – Кетеринг
Workshop
Кафе
Departure

Необходими ресурси:

Финансов ресурс:
– Банер на събитието
– Pop-up стена
– Брандирани торбички от нетъкан текстил

Финансово описание на проекта:

Банер на събитието - 150 лв.
Pop-up стена - 700 лв.
Брандирани торбички от нетъкан текстил (с логото на СС на СУ, на СУ и на името на академията за 200 човека) - 400 лв.

Партньори на проекта:

Биодерма

Файлове: