Описание на проекта

Описание на проекта:

Студентски съвет от близо 4 години спомага за кандидатсудентската кампания, като членовете на Съвета помагат на кандидат-студентите да попълнят и подадат своите документи за записване в Софийски университет, както и отговарят на всички техни въпроси, казуси и проблеми. По време на кампанията студентите задават предимно въпроси за своето обучение, общежития и стипендии, както и извънаудиторните занимания, с които могат да се ангажират по време на следването си. Затова е необходимо да предоставим лесна и достъпна информация на първокурсниците, а именно под формата на информационни и рекламни брошури, които да ангажират студентите с дейността на студентските структури, както и да им дадат структурирана информация по важните за тях въпроси. Така проектът цели отпечатването на рекламни и информационни материали за първокурсниците в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Включва цялостното изготвяне на дизайн за информационни брошури (дипляни) от два вида, както и отпечатването им и разпространение сред студентите по време на кандидатстудентската кампания по записване на студенти в Университета. Първият вид брошура цели да запознае първокурсниците със сроковете и методите за кандидатстване за общежитие, както и последващите стъпки по класиране и настаняване и част от най-често задаваните въпроси. Вторият вид брошура цели да запознае студентите от Юридически факултет с новосъздадената структура за студентско самоуправление, а именно Факултетен студентски съвет при Юридически факултет, тяхната дейност, структура и какви са възможностите за новоприетите да станат част от структурата. Така на първокурсниците още при записването им в Университета се предоставя важна и полезна информация, която да им помогне в началната ориентация и да промотира студентските структури.

Цели на проекта:

1. Разпространение на брошурите сред новоприетите студенти;
2. Предоставяне на важна и полезна информация за студентите, приети в Юридически факултет, както и на тези студенти, на които им предстои да живеят на общежитие;
3. Предоставяне на структурирана и вярна информация.

Задачи на проекта:

1. Изготвяне на текст за брошурите;
2. Запитване за оферта от Университетската печатница за изготвяне на дизайн и печат на брошурите;
3. Изготвяне на дизайн за информационни и рекламни брошури от Университетска печатница;
4. Печат на брошурите;
5. Разпространение на брошурите сред новоприетите студенти по време на записванията за първо, второ и трето класиране.

Целева група:

Новоприетите студенти от Софийски университет "Св. Климент Охридски", които ще се обучават в Юридически факултет или им предстои настаняване в общежитията на Университета.

График на проекта:

1. Изготвяне на текст за брошурите - до 27.06.2022 г.
2. Запитване за оферта от Университетската печатница за изготвяне на дизайн и печат на брошурите - получена
3. Изготвяне на дизайн за информационни и рекламни брошури от Университетска печатница - до 29.06.2022 г.
4. Печат на брошурите - до 05.07.2022 г.
5. Разпространение на брошурите сред новоприетите студенти - по време на записванията за първо, второ и трето класиране

Необходими ресурси:

Печат, материал и изготвяне на двете дипляни
500 бр. от единия вид брошури и 400 бр. от другия - общо 900 бр. брошури
Формат - А4 - разгърнато
Цветно
Хартия - 130 гр хром

Финансово описание на проекта:

По оферта от Университетската печатница за печат, изготвяне и материал за 900 брошури
Обща сума: 1 017.00 лв.

Партньори на проекта: