Описание на проекта

Описание на проекта:

През последните 10 години темата за културата на българите е неизменна часта от политическа реторика. Тя е привидно подплатена от множество реформи в различни измерения на артистизма и “културата”, но впечатление прави отсъствието на посока, или с други думи - отсъствието на национална стратегия за развитие на българската култура. Ето защо решихме да създадем събитие, което преплита основните два стълба на този феномен - политиката и културата - затова поканихме две популярни артистични лица, които никога не са се страхували да говорят за политиката такава каквато е. Любен Дилов - Син и Димитър Стоянович. Един късен следобеден разговор с тях двамата в двора на къщата на майката и брата на Христо Ботев, намираща се на ул. Шипка 23, една среща с много джаз, която има амбицията да даде началото на поредица от културни събития, организирани от Комисия по култура към Студентски съвет на Софийския университет, които имат за цел да представят сблъсъка между културата и други сфери на обществения живот, към които тя неизменно има зависимост. Събитието е насрочено за 17 юни, а първоначално планирания час за начало на събитието - 18:00 часа.

Цели на проекта:

Целта на проекта е да докаже защо културата има нужда от администрация, като срещне на едно място студенти от всеобхватни специалности от нашия университет заедно с обществено-значими личности в един неформален, но важен и структуриран разговор за култура и политика.

Задачи на проекта:

Задачата на проекта е да се докоснем до проблемите, пред които е изправена от една страна нашата държава, в лицето на културата на българина, но и до тези на българските артисти. Да отговори на въпросите за бъдещето на мисълта и да създаде дискусия за това каква може да бъде посоката на развитие на българската култура.

Целева група:

На първо място целевата аудитория се състои от студенти - бакалвари, магистри и докторанти от всички специалности в нашия университет. Те могат да бъдат както професионално обвързани с темата (политолози, културолози, юристи и др), така и да са персонално ангажирани и засегнати от развитието на културата, независимо от тяхната специалност на обучение.

График на проекта:

Избиране на събеседници - осъществено
Избиране на модератор - осъществено
Среща със събеседниците и модератора - осъществено
Дизайн на ключова визия за разпространение на събитието - осъществено
Пускане на събитие във FB- 11.06.2022г.
Обявяване на първи участник в събитието - 13.06.
Обявяване на втори участник в събитието - 15.06.
Канене на допълнителнителни* гости - до 15.06.
Обявяване на модератор - 16.06.
Затваряне на платформата за записване - при необходимост

*Допълнителните гости съставляват изненада за всички гости на събитието и са потенциални събеседници в следващи дискусии. Имената им няма да бъдат обявени предварително.

Необходими ресурси:

Кетъринг за 70 човека по ОП с обслужващ персонал
Предоставяне или наем на микрофон(и) за събитието и озвучаване, ако е необходимо
Наем на дворно пространство със самостоятелен санитарен възел за деня на събитието

Финансово описание на проекта:

Кетъринг зa 70 души - по обществена поръчка
Наем на дворно пространство със самостоятелен санитарен възел за деня на събитието (17.06.) - 1200 лв. с ДДС
Микрофони и допълнителна озвучителна техника - следва да бъде уточнено

Партньори на проекта:

Няма