Описание на проекта

Описание на проекта:

Лятното училище по физика в Любляна 2022 се провежда от 3 до 10 юли - линк към сайта на събитието http://physicsinljubljana.fmf.uni-lj.si . През седемте дни ще се провеждат различни лекции и лабораторни посещения, които ще помогнат да се изгради представа за науката която се прави в Любляна. Планиран е и един ден за неформално общуване по време на организирана обиколка из столицата.

За одобрените участници организаторите осигуряват безплатно жилище и храна. Единствено транспорта от и за Любляна не е осигурен.

След процес на кандидатстване бях одобрен като участник, поканата съм прикачил към формуляра.

Цели на проекта:

Целта на училището е да запознае заинтересованите студенти с най-важните области на физиката, изучавани в изследователските институции в Словения.

Училището е насочено към студенти от бакалавърска и магистърска степен по физика. То се провежда изцяло на английски език и в него ще бъдат разгледани следните теми:
Астрофизика
Атоми и ядра
Биофизика
Елементарни частици
Математическа физика
Медицинска физика
Метеорология и геофизика
Ядрено инженерство
Мека кондензирана материя
Физика на твърдо тяло

Последните две теми са и най-релеватни за мен, тъй като те са в полето на дипломната ми работа. Именно поради тях бях окуражен от дипломния си ръководител д-р. Марин Буков (който лично се познава с лекторите) да присъствам на лятното училище. Главната цел е да разширя погледа си в полето на кондензираната материя и да се информирам за възможности за след дипломна реализация.

Задачи на проекта:

Присъствие на лекциите на лятното училище и запознаване с възможности за след дипломна реализация. Общуване със световно известни учени и потенциално развитие на научните връзки между България и Словения.

Целева група:

Христо Тончев, 4 курс специалност Физика

График на проекта:

Заминаване от София на 02.07.2022 с автобус - пристигане в Любляна на 03.07.2022

Заминаване от Любляна на 10.07.2022 с автобус - пристигане в София на 11.07.2022

Необходими ресурси:

Ресурсите от които имам нужда са два билета, един за отиване до Любляна и един за връщане.

Финансово описание на проекта:

Автобусна фирма Flixbus предлага билети от София до Любляна на цена:
80 лева за отиване
70 лева за връщане

Общо необходимата сума е: 150 лева

Партньори на проекта:

Файлове: