Описание на проекта

Описание на проекта:

Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина (IFMSA) е неправителствена организация, представляваща сдруженията на студентите по медицина. Основана през 1951г и с над 130 национални членски организации от 122 страни на 6 континента, тя е едно от най-големите и популярни НПО-та в световен мащаб. България е член на Федерацията от 1993г.
Всеки активен член в Международната федерация на асоциациите на студентите по медицина има право да кандидатства за обмен в страна членка на организацията, като класирането му става на база дейноста и приноса на студента за изминалата година. Дестинациите се определят предварително от подписани договори между страните изпращащи и тези, които са приемащи студентите. Има две основни направления на обмените - професионално и научно. Заминаването е за период от един месец, в който студента обменник е настанен в студентско общежитие или приемно семейство, осигурено и финансирано от асоциацията домакин на обмена. В течение на гореспоменатия период студента посещава лаборатория или болница във връзка с направлението на обмена си.
През свободното време студента има възможност да опознае местното население, традиции и култура. Също така да взе участие в социални програми и да създаде здрави връзки, контакти и приятелства в обменници от различни страни.

Цели на проекта:

Проектът представлява обучение- практическо и теоретично с цел по-добрата подготовка на студентите по медицина и възможност за обмяна на опит, знания, културни различия и сравнение на апаратура и методи на действие спрямо българските.
Професионалният обмен ще се проведе в рамките на 5 седмици през месец август и целите му за студенти в обучителен период 3ти курс биха могли да се разделят на мащабни и личностни.
Този период на обучение би дало възможност за популяризиране на Софийски университет, дейностите извършвани в него и методите на обучение, за сравнение и взаимодействие.
Възможността да се докоснем до тази толкова далечна от нас практика, би ни позволила да станем по-добри лекари, по-любознателни студенти и не на последно място- хора с повече опит. Тъй като имаме огромното желание да останем в България след време, смятаме, че този обмен ще спомогне за взаимстването на техники и знания, които не бихме видяли в родната ни страна, а дори и в Европа.

Задачи на проекта:

Тъй като професионалният обмен предполага ежедневен стаж на студента в определено болнично отделение ще бъдем разпределени както следва:
Марина Станева- отделение по вътрешни болести
Габриела Ангелова- отделение по съдова хирургия
Там всяка една от нас ще има възможност да се запознае с конкретната специалност, да бъде обучаване от успешни лекари в съответната област и да има възможност да добие практически умения.

Целева група:

Марина Станева и Габриела Ангелова- студенти по медицина 3ти курс, МФ

График на проекта:

Обменът ще се състои от 01.08 до 31.08.22г.
През тези седмици ще имаме практическо обучение с ежедневни посещения на съответните отделения между 6 и 8 часа на ден.
През последната седмица следва практическо изпитване на студента, което цели оценка на наученото през обучителния период.
След завръщане в България- представяне на опит пред студентите по медицина на МФ

Необходими ресурси:

Финансови ресурси, покриващи самолетните билети до Витория, Бразилия

Финансово описание на проекта:

Самолетни билети:
София, България- Витория, Бразилия
Витория, Бразилия- София, България
около 1650 евро на човек
pocket money

Партньори на проекта: