Описание на проекта

Описание на проекта:

Общежитията на Софийски университет "Св. Климент Охридски" се използват за временно настаняване на студентите и докторантите от Университета. Учащите желаят да живеят в спокойна, красива и чиста среда, мотивираща за успешното образование и развитие. Поради това, че в ж.к. Студентски град живеят млади хора, те са усърдни в това да поддържат средата си и да я обогатяват. Мисията на Студентски съвет е да стимулира средата на студентите и докторантите на Софийски университет "Св. Климент Охридски", а една от нуждите на студентите е да имат удобство на транспорт до лекционните зали. Поради не достатъчно високи доходи и по-лесното придвижване, много от учащите използват велосипеди за предвижване в града. Използването на велосипеди стимулира и опазването на околната среда, както и намалява проблема с липсата на паркоместа. За да мотивираме студентите и докторантите да използват по-често велсипеди с цел придвижване, трябва да се създадат подходящи условия. Някои от блоковете на Общежитията на Софийски университет са оборудвани със стойки за велосипеди и е безценно удобство за защита на превозните средства. В други блокове обаче липсва. Комисия по социално-битови въпроси на учащите към Студентски съвет получи множество сигнали за кражба от стълбището на велосипедите и молби за поставяне на велостойки. Затова чрез този проект моля за одобрение на разхода за закупуване на велостойки за всички входове на Общежитията на Софийски университет, в които няма такива.

Цели на проекта:

1. Подобрение на средата за живеене на студентите и докторантите, живущи в Общежитията на Софийски университет "Св. Климент Охридски";
2. Стимулиране на учащите да използват велосипеди за придвижване до лекционните зали;
3. Създаване на условия за опазване на околната среда;
4. Намаляване на проблема с липсата на паркоместа;
5. Защита на велосипедите на учащите.

Задачи на проекта:

Задачата на проекта е да оборудва част от входовете на Общежитията на Софийски университет "Св. Климент Охридски" с стойки за велосипеди, а именно входовете, в които липсват такива, за да бъде по-лесна защитата на превозните средства на учащите и да стимулира използването им. Липсата на велостойки създава предпоставка за по-чести кражби или се на;ага на учащите да ги складират в стаите си, в които няма достатъчно място за тях.

Целева група:

Всички живущи в Общежитията на Софийски университет "Св. Климент Охридски" с необходимост от велостойки, а именно в блок 8, 50 А, 50 Б, 52 А, 52 Б, 52 В, 55 А, 55 Б, 57 А, 57 Б и 57 В.

График на проекта:

1. Обсъждане на идеята за поставяне на велостойки с Поделение "Социално-битово обслужване"
2. Подаване и одобрение на проект за финансиране на стойки за велосипеди;
3. Събиране на информация от Домовите съвети на входовете, които имат нужда от закупуване на велостойки за място, където могат да се поставят;
4. Измерване на местата за поставяне на велостойки за направа на поръчка;
5. Откриване на подходяща фирма, която да изпълни поръчката на велостойки;
6. Поръчка на велостойки;
7. Поставяне на велостойките от майсторите на Поделение "Социално-битово обслужване"

Необходими ресурси:

11 велостойки за входове на блоковете: 8, 50 А, 50 Б, 52 А, 52 Б, 52 В, 55 А, 55 Б, 57 А, 57 Б и 57 В.

Финансово описание на проекта:

11 велостойки х 200 лв. (максималната цена, която намерих за велостойка за 5 велосипеда)

Лимит на разхода: 2200 лв.

Партньори на проекта: