Описание на проекта

Описание на проекта:

PCU Games е най-голямото свободно провеждано състезание по спорт на територията на Европа, включващо университетски спортни отбори от цял свят. Основен организатор на състезанието е PCU Committee, университетски ориентирана платформа, част от Panathlon International, включваща 299 висши училища от 85 държави. Panathlon International представлява глобален лидер в спортната етика от 1951 година. Самото мероприятие включва състезания в три спортни направления - волейбол, баскетбол и футзал. През 2022 година, за 23-та поредна година, състезанието ще се проведе с домакин The University of Antwerp (Университетът в Антверп). След като получихме покана за участие, проучихме възможността за участие и смятаме, че е изклютелно важно да участваме с нашия отбор по футзал.
В последните години, отборите на Университета по футбол и футзал са едни от водещите университетски отбори в страната. Превърнахме се в отбор, с когото всеки трябва да се съобразява и всеки да следи, да приема за сериозен конкурент. На последния турнир се класирахме на второ място, след като на финала нямахме късмет и отпаднахме с дузпи. Считам, че това е правилното място да докажем на международно ниво, че сме лидери не само академично, но и в спорта. Отборът ни е изграден от момчета, които разполагат с доста добри футболни качества. Знам, че ще дадат всичко от себе си и ще прославят нашия университет, както досега. Разполагаме с доста добър колектив, защото се познаваме и играем заедно от години. Познаваме си качествата перфектно и сме си паснали. Треньорът ни, Николай Стайков, е треньор и на националния отбор по футзал на България. Отборът е в сигурни ръце и се развива в правилната посока.
Нашата цел е да участваме на този турнир и да прославим университета. Считам, че имаме силите и възможностите да го направим. Искаме да отидем и да дадем всичко от себе си и единствената ни цел е да спечелим турнира. Представям Ви успехите през последните три години на отборите по футбол и футзал в университета
1. II-ро място – Национален университетски шампионат (НУШ) по Футбол 2021 г.
2. I-во място – НУШ по Футбол 2020 г.
3. III-то място – НУШ по Футбол 2019 г.
4. II-ро място – Национален студентски турнир по Футзал за купа „8-ми декември – 2021“
5. II-ро място – Национален студентски турнир по Футзал за купа „8-ми декември – 2019“
6. II-ро място – Национален студентски турнир по Футзал за купа „8-ми декември – 2018“

Цели на проекта:

Участие в турнира с представителен отбор по футзал;
Допълнително развитие на качествата на отбора и така нареченото "сверяване на часовника" спрямо останалите отбори;
Популяризиране на университетския спорт в Университета;
Съвместна работа с Департамента по спорт на Софийския университет "Св. Климент Охридски";
Осъществяване на здрав контакт и евентуално бъдещо сътрудничество между Софийски университет "Св. Климент Охридски" и The University of Antwerp.

Задачи на проекта:

Отговор на официална покана от организаторите към Софийски университет "Св. Климент Охридски";
Регистриране за участие;
Закупуване на самолетни билети;
Резервиране на хотел;
Участие;
Победа.

Целева група:

Представителен отбор по футзал на Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и всички обучаващи се в Университета, желаещи и интересуващи се от университетски спорт.

График на проекта:

27.04.2022г. - полет София, България - Антверп, Белгия;
27.04.2022г. - настаняване в хотел;
27.04.2022г. до 29.04.2022г. - участие в турнир;
30.04.2022г. - полет Антверп, Белгия - София, България.

Необходими ресурси:

нощувки;
дневни;
двупосочни самолетни билети: София, България - Антверп, Белгия - София, България.

Финансово описание на проекта:

нощувки - 9 човека х 80 евро х 3 дни = 2160 евро;
дневни - 9 човека х 35 евро х 4 дни = 1260 евро;
общо: 3420 евро

двупосочни самолетни билети: София, България - Антверп, Белгия - София, България - 9 броя - по ЗОП

Партньори на проекта:

Департаментът по спорт към Софийски университет "Св. Климент Охридски" е основен партньор на този проект - те ще предоставят футболната екипировка. В допълнение, нашите треньори са и многоуважавани преподаватели в Департамента; ще бъдем водени от тандем - Николай Стайков, треньор на Националния отбор на България по футзал, и проф. д-р Георги Игнатов, бивш професионален футболен съдия.