Описание на проекта

Описание на проекта:

Еразмус Стюдънт Нетуърк (ЕСН) е една от най-големите студентски доброволчески организации в Европа. Освен да оказва помощ на входящи и изходящи студенти по програмата Еразъм+, организацията се фокусира и върху личностното и професионално развитие на доброволците си. За мен като активен член към ЕСН България, понастоящем и Национален комуникационен мениджър (поддържаща позиция към УС) е изключително интересно и полезно да бъда част от едно от предстоящите международни събития на ЕСН - Общото събрание, което ще се проведе в Загреб в началото на месец май.
Общото събрание на ЕСН (General Assembly) е основният орган на организацията, способен да вземе важни решения за поддържането и подкрепата на мрежата. То се провежда два пъти годишно, като предстоящото през месец май е и изборното събрание, на което ще бъде избран новият международен Управителен съвет на ЕСН.

Цели на проекта:

Общото събрание на ЕСН е едно от най-важните международни събития, поради факта, че се обсъждат актуалните въпроси, свързани с програмата Еразъм+: приоритетите на новия програмен период, възможностите за включване на повече младежи в програмата, развиването ѝ в насока дигитализиране и устойчивост. На това събитие се коментират и конкретните нужди и планове за действие на ЕСН държавите, затова смятам, че участието ми в него ще бъде полезно за развитието на ЕСН България и членовете ѝ. Предаването на информация и ценен опит от международно към национално и локално ниво се улеснява допълнително, а присъствието и активността на ОС показва и ангажираността ни към ЕСН и нейните ценности.
Моята цел е именно да осъществя контакт с останалите членове ЕСН държавите, които имат сходни проблеми и нужди като нашите, както и да наблегнем на по-целенасочено сътрудничество. Макар и да съм част от организацията вече повече от 2 години, досега не съм имала възможност да участвам в толкова мащабно физическо събитие, да потърся съвет и да обменя опит с доброволци от другите ЕСН страни. Затова вярвам, че участието ми ще допринесе на мен като член на организацията, отговорен за разпространението на добрите практики и идеи към членовете на ЕСН България.

Задачи на проекта:

Предстоят няколко важни гласувания, сред които изборът на Нов управителен съвет на ЕСН на международно ниво. Ще бъде представен отчет от настоящия УС за изминалата година и ще се анализира състоянието на ЕСН държавите. Очакват се и различни сесии с международни гости от Европейската комисия и други младежки организации, които да споделят добри практики. Част от програмата на събитието включва дискусии, посветени на целите на различните ЕСН държави и обсъждане на възможностите за повишаване на информираността относно програмата Еразъм+, кариерното развитие на доброволците в ЕСН и признаването на развитите им компетенции.
Основната ми задача като делегат на Общото събрание на ЕСН е да събера полезна информация, да потърся ценни контакти и други доброволци на поддържащи позиции и членове на националните им управителни съвети, както и да установим по-трайни контакти, потенциално полезни при бъдеща комуникация и сътрудничество.

Целева група:

Всяка ЕСН държава бива представена от поне един делегат, носител на глас. Освен него е желателно присъствието и на още няколко делегата, за предпочитане с повече опит в организацията и способни да представят пред локалните секции резултатите от проведеното Общо събрание. Мотивирана съм да взема участие в събитието, тъй като смятам, че има достатъчно натрупан опит и поглед върху актуалните въпроси и проблеми в ЕСН. Вярвам, че мога да представя обективно мнението на ЕСН България и да защитя нашите интереси, както и да предам наученото на локалните ни членове.

График на проекта:

Дневният ред предстои да бъде одобрен и публикуван. Събитието ще се проведе между 5 - 8 май 2022, като следва - на 5 май е официалното откриване, на 6 и 7 май през деня са включени сесии, работилници и срещи с международни гости. На 8 май се провеждат гласуванията и закриващата церемония.

Необходими ресурси:

Покриване на таксата участие за събитието в размер от 120 евро.

Финансово описание на проекта:

Таксата участие (120 евро) включва настаняване през целия период на събитието, изхранване (закуски, обеди, вечери), кафе-паузи и материали по време на сесиите.

Партньори на проекта:

няма