Описание на проекта

Описание на проекта:

Студентски дипломатически клуб (СДК) при Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ е неправителствена студентска организация, в която членуват студенти от СУ „Св. Климент Охридски“, като с повишен интерес се следят процесите в областта на международните отношения. Основна задача на СДК е разширяването и усъвършенстването на професионалната подготовка на членовете в сферата на международните отношения. За целта клубът организира срещи с български и чуждестранни диломати, представители на държавните институции, политици, учени и общественици. Провеждат се научни конференции, засягащи проблематиката на международните отношения. Организират се симулативни игри, дискусии и дебати на актуална проблематика. Насърчава се развитието на нови идеи и подходи към въпросите на международните отношения, външната политика и дипломацията, като високо се цени натрупания предишен опит. За нормалното и пълноценно протичане на организираните от Студентски дипломатически клуб събития, събрания и дискусии се нуждаем от помощ и по-конкретно от финансиране на абонамент за платформата ZOOM.

Цели на проекта:

Целите на проекта са създаване на по-лесен достъп за провеждане на Общо събрание, събрание на УС и всички организирани от СДК събития, както и възможност за комуникация, и независимост от страна на клуба.

Задачи на проекта:

Задачите на клуба, както споменахме са свързани с разширяването и усъвършенстването на професионалната подготовка на членовете в сферата на международните отношения. Поне два пъти в месеца клуба провежда срещи с дипломати от България, но и не само. Предвид обстановката в страната, дейността на СДК премина изцяло в онлайн формат. Това е и причината поради която се нуждаем от абонамент за платформата ZOOM.

Целева група:

Целевата група на проекта са както членовете на Студентски дипломатически клуб и неговия Управителен съвет, така и всички студенти с интерес в сферата на Международните отношения, независимо от техния факултет.

График на проекта:

СДК обмисля провеждане на минимум по две събития на месец. Темите на тези събития са пряко свързани с Междрународните отношения и събитията в страната и по света. Освен това редовно се провеждат събрания на Управителен съвет и Общо събрание, имащи ключово значение за развтието на клуба.

Необходими ресурси:

Ресурсите от които имаме нужда са изцяло финансови и покриващи единствено абонамента за платформата.

Финансово описание на проекта:

Цената на абонамента за платформата Zoom е 30 лв/месец
За работата на СДК е нужен абонамент за 6 месеца (януари-юни)
6х 30 =180 лв

Партньори на проекта:

Няма такива.