Описание на проекта

Описание на проекта:

Вече година и половина след началото на пандемията COVID-19, Ние от Клуба на политолога към Софийски университет "Св. Климент Охридски" вярваме, че успяваме да адаптираме нашата редовна дейност в динамичните условия на присъствено, дистанционно и хибридно обучение. Провежданите от нас събития, лекции и кръгли маси в рамките на този период могат да се повхвалят с рекордна посещаемост, както и засилен интерес за участие. Колаборацията ни с партньори вече излиза извън рамките на тясно профилирани специалисти и студентски организации в сферата на политологията. Като гост-лектори и участници привличаме не само представители на политически партии, посолства и администрации, но големи неправителствени организации, медийни специалисти, социолози, психолози, хора от други университети и професионални направления, дори и от чужбина. Като клуб с над 10 годишна история за нас е изключително важно да надграждаме добрите практики и дори да създаваме нови, за да запазим престижа, който сме успяли да изградим. Зад нашите успешни активности стои продължителна организация, която е свързана с провеждането на множество срещи и обсъждания. Срещи, в които ние, членовете на управителния съвет на Студентския клуб на политолога, запознаваме потенциалните ни партньори и гости с целите на планираното от нас, с надежда да ги припознаят като свои. В тази връзка бихме желали да получим финансиране на производството на по 100 бройки визитки за 6-ма членове на управителния съвет на Студенския клуб на политолога.

Цели на проекта:

Разговорите с потенциалните партньори на Студентски клуб на политолога, както в лицето на различни организации, така и с професионалисти от различни сфери, преминава през няколко различни фази и способи за комуникация - по телефона, тет-а-тет, оналйн и други. Често ние от управителния съвет на клуба се свързваме на първо място с посредници, които впоследствие предават нашата покана за среща на личността-крайна цел за колаборация с клуба. В процесите на на тези разговори ние индикираме затруднения от страна на бъдещите на партньори и бихме желали да им съдействаме. Динамиката на ежедневието идва понякога за сметка на някои разговори и срещи и в тази връзка ние осъзнаваме необходимостта да увеличим своята професионална представителност и да наложим Студентски клуб на политолога като експертен студентски клуб, ангажиран с най-актуалните политически, образователни и обществени теми. Вярваме, че прилагането на доказалите се във времето добри практики от бизнеса ще бъдат важна крачка към затвърждаването на нашия клуб и в тази връзка, създаването на допълнителна представителност на движещото звено на клуба, в лицето на управителния съвет, а от там - и на клуба е ключът към подобряване на нашата дейност. Целта на настоящия проект е да реализираме една от тези добри практики от безнеса, а именно - изграждане на по-голяма легитимност и професионален облик на членовете на управителния съвет на Студентски клуб на политолога, чрез предоставяне на възможността да раздават на нашитите потенциални партньори и гости за събития своите визитки, съдържащи освен тяхните имена и данни за контакт, така и логото на организацията и позицията им в нея.

Задачи на проекта:

Основна задача на проекта е да отговори на актуалността на времето, в което се намираме, както и на нуждите на Студентски клуб на политолога, за да можем да създадем по-голяма разпознаваемост на клуба и неговите представители. За целта ни е необходимо финансиране на печата на визитките, който ние вече усяхме да организираме. Вярваме, че избраният от нас дизайн е чудесна репрезентация на високите стандарти и професионализъм, които Студентски клуб на политолога прилага. От друга страна, бихме желали печатът да бъде реализиран от Университетско издателство "Св. Климент Охридски", който е партньор както на Студентски клуб на политолога, така и на Студентски съвет към Софисийкия университет и вярваме, че представената от тях оферта ще бъде най-ефективна за проекта.

Целева група:

Студентски клуб на политолога си поставя за цел да увеличи своята професионална представителност посредством изграждане на по-голяма легитимност на ключови фигури от него, отговорни за цялостното развитие на клуба, в лицето на управителния съвет на клуба. Способът, който е и предмет на този проект, е посредством персоналните им визитки. Този способ има две целеви групи - приемник и предващ лигитмността на клуба. От една страна (предаващ), целева група е всеки един от шестимата членове на управителния съвет на Студентски клуб на политолога, чийто персонални визитки ще бъдат напечатани. По този начин те ще успяват по-лесно да комуникират с всички хора, които имат потенциал да допринесат за развитието на дейността на клуба. От друга страна (приемащ), целва група са и потенциалните партньори, популярни личности, преподаватели и всички други, чийто контакт е важен, за развитие на дейността на клуба и респективно ще получат визитка. По този начин освен, че по-лесно ще се свържат с нашия клуб след взимане на решение дали да се включат в даден проект, но и ще запазят нашия контакт за бъдещи инициативи.

График на проекта:

България се намира в един от най-нестабилните политически периоди през последните 20 години. Само за последната 1 година вече имахме три парламентарни и един президентски вот. Това предразполага към организирането на много събития и коментари по актуални събития, които ние осъществяваме. Тяхната организация ни показа, че процесът би значително олекотен, ако нашите представители предоставяха визитки на потенциалните партньори. От тази гледна точка може да се каже, че сме закъсняли с производството. В тази връзка ни се иска да получим одобрение на проека възможно най-скоро, за да може визитките да влезнат в печат и да бъдат изготвени до края на следващата работна седмица - 26.11.2021 година. Вярваме, че с новия парламент предстоят нови събития и трябва да отговорим на динамиката на обществените процеси подобаващо.

Необходими ресурси:

Финансово покриване на разходите.

Финансово описание на проекта:

Общата сума възлиза на 60 лв., съгласно прикачената към проекта "Калкулация" изпратена от Университетско издателство "Св. Климент Охридски".

Партньори на проекта:

Университетско издателство "Св. Климент Охридски".

Файлове: