Описание на проекта

Описание на проекта:

FMI Codes е тридневно състезание по програмиране (хакатон), което по традиция се провежда във ФМИ. Този семестър събитието ще се проведе от 13 до 15 март като тази година ще бъде на тема Code for the Рlanet, като с това целим да привлечем вниманието на студентите от цялата страна върху актуални проблеми от световен мащаб. Така не само ще наблегнем на въпросите, свързани с опазването на природата и планетата ни, а и ще дадем възможността на колегите ни да дадат своя принос за подпомагането на борбата с проблемите, за които всички ние носим отговорност. Очакваме освен иновативни идеи, каквито се развиват всяка година, да подтикнем участниците към мислене и идеи за подпомагане на по-големи общности и глобални кризи. Тази година отново ще мотивираме и студенти с минимален или никакъв опит да вземат участие като по този начин искаме всички студенти, които се интересуват от развитие в ИТ сферата да придобият самочувствие, че могат да се справят с различни предизвикателства. Предвиждаме работа на ментори (от различни компании и с различен опит) с отборите през голяма част от времето, с което притесненията на по-неопитните състезатели да бъдат сведени до минимум. Всички отбори ще имат подкрепа и ще получават насоки за проектите си. Участието е отворено за студенти и ученици, навършили 18 години, от цялата страна и е напълно безплатно.

Цели на проекта:

Хакатона е с цел да събере на едно място хора с иновативни идеи и интерес в ИТ сферата, които са готови да развият своята креативност, предприемачество и работа в екип. Очаква се участниците да създадт концепция и да разработят пилотна версия на приложение, което подобрява средата в която живеем. Проекта популяризира ФМИ и СУ пред обществеността и отваря нови възмовности на участниците за развитие в ИТ сектора.

Задачи на проекта:

Популяризиране на събитието в университетските среди в страната и ИТ сферата.
Организиране на предварителни срещи със спонсори.
Подсигуряване на медийно отразяване на събитието.

Целева група:

За участие се допускат в отборен екип от 2 до 6 души (студенти и ученици) с познания в областта на информационните технологии, които имат навършени 18 години.

График на проекта:

Обявяване на FMI Codes 13.01.2020
Стартиране на записването 13.02
1ва вълна на промотиране 13.01
2ра вълна на промотиране 13.02
3та вълна - последни дни за записване 02.03 - 06.03
Регистрация на участниците 13.03.2020
2 дни работа + менторство 14.03 - 15.03
Представяне на проектите 15.03.2020
Закриване + наградени и победители 15.03.2020

Необходими ресурси:

Необходимите ресурси са:
- 250 фланелки с двустранна едноцветна щампа, както следва:
- 95 с размер L мъжки
- 45 с размер М мъжки
- 40 с размер XL мъжки
- 30 с размер М дамски
- 15 с размер L дамски
- 20 с размер S дамски
- 5 с размер S мъжки

Финансово описание на проекта:

- 250 фланелки с двустранна едноцветна щампа - 2500 лв

Партньори на проекта:

Студетски съвет при СУ "Св. Климент Охридки". От разговорите с останалите спонсори на събитието за сега са изявили желанието си да се включат също и VMWare, SAP, A1, UbiSoft, Experian, Lab08, Uber, Dreamix и Mentormate.