Описание на проекта

Описание на проекта:

От 21 до 24-ти ноември тази зима ще се проведе 7-ми научен конгрес по Фармация с международно участие в хотел Рила, Боровец. Събитието е с подкрепата на Български Фармацевтичен съюз, а негови организатори са доказани в сферата на фармацията професори и доценти. Темите на конференцията са от изключителна важност за развитието на фармацевтичната индустрия и научно-изследователната дейност в България. Някой от тях са : химия на лекарствата и лекарствен дизайн, лекарство-доставящи системи, социална фармация и фармацевтична регулация, биоподобни ЛП , наноразмерни лекарствени форми и др. Лекторите на конференцията ще бъдат водещи специалисти от България и чужбина в областта .

Цели на проекта:

Тази година ми предстой да бъда 5-ти курс, специалност Фармация и все повече се интересувам от събития, които ще ми дадат възможност да науча иновациите в сферата на Фармацията, защото смятам, че това е една от най-бързо развиващите се науки и постоянното обучение и търсенето на новото е задължително и належащо. Последните две години съм част от инициативния комитет на Национална студентска конференция по Фармацевтични и Химични науки, която пожъна небивал успех сред всички студенти и гости. На миналогодишното издание на конференцията бях избрана за председател на инициативния комитет, който ще има тежката задача да организира 3-та поредна Национална студентска конференция по Фармацевтични и Химични науки. Смятам, че с участието ми на 7-мия конгрес по Фармация ще мога да допринесе за справянето с тази тежка задача, както с творчески идеи така и с многото запознанства и ценни контакти с хора от Фармацевтичната индустрия.

Задачи на проекта:

Придобитият опит от конгреса, както и ценните запознанства с хора от фармацевтичния бранш, ще ми помогнат да развия и популяризирам конференцията, която група студенти от ФХФ организира. За такова голямо събитие като Национална студентска конференция по Фармацевтични и Химични науки се изискват много ресурси,както финансови ,така и интелектуални. Запознаването на по-голяма маса от хора с идеите на нас студентите от инициативния комитет би довело до по-голяма вероятност за спонсорство от страна на фармацевтичната индустрия, както и за постъпването на стойности за науката доклади. Също така, мисля че по този начин мога да популяризирам Факултет по химия и фармация към СУ, като сцена за научно-изследователската дейност на студенти и докторанти.

Целева група:

Основната целева група са студентите и докторантите на Факултета по химия и фармация.

График на проекта:

Крайната дата за регистрация е 10.10.2019г.

Необходими ресурси:

Необходими са ми финансови ресурси, тъй като таксата за студенти е доста висока, също така и нощувките в хотела на събитието.

Финансово описание на проекта:

Такса регистрация за студенти : 150 лв.
Единична стая стандарт в хотела на събитието: 110 лв на ден със закуска и вечеря , 3x110= 330
Общо : 480

Партньори на проекта: