Описание на проекта

Описание на проекта:

"Международна кухня" е събитие, което за пета година ще се реализира на територията на Софийски университет.
Човек или група хора, познаващи добре кулинарните тънкости на чужда страна, се потапят един цял ден в готвене. Чрез подбрано жури, в което ще е и Ректора на Университета, на края на деня, се избират победителите в кухненския маратон.
Всеки един от участниците и гостите на събитието ще има възможността да вкуси от предоставените от колегите ястия.
Водещи: Гюлер Ахмедова и представител на Еразъм студентите.

Цели на проекта:

Опознаване на културното наследтво на чужди страни, чрез традиционни манджи и създаване на познанства между студентите.

Задачи на проекта:

Потапяне на студентите в една мулти-културна и многоезична среда и интегриране на чуждестраннте студенти.

Целева група:

Чуждестранни студенти, Еразъм студенти, студенти от смесени бракове, български студенти, живяли и добре познаващи определена чужда култура.

График на проекта:

30.04.2016 - 13.05.2016 - Събиране на отборите.
14.05.2016 - Създаване на събитие във Facebook от профила на ФСС към ФКНФ.
16.05.2016 - Доклад за ресторант Алма матер, изготвяне на онлайн покани, разговори с фирмите доставчици, поръчване на торти.
до 19.05.2016 - Подготвяне на диск с музика на страните, сувенири и знамена.
20.05.2016:
от 10.30 - Разтоварване на необходимите продукти
от 11.30 - Готвенето започва
17.30 - Подготвяне на ресторант Алма матер за събитието, избиране на тричленно жури
18.00 - Официално откриване на "International cuisine V"
- водещите представят събитието
- представяне на отборите
- журито оценява ястията
- Обявяване на държавите победители на петото издание
- Разрязване на тортата
21:30- Официално закриване, напускане на ресторанта

Необходими ресурси:

Продукти за готвене:
Зеленчуци, плодове, подправки, месо, олио, зехтин, напитки, награда - тортa.
Техника:
Tри микрофона, проектор и екран, осигурени от Кирил Лазаров.
Инвентар от ресторанта Алма матер.

Финансово описание на проекта:

Продукти, необходими за готвенето, са представени сумарно в прикачен файл.
Участващи страни:
ФРАНЦИЯ, ТУРЦИЯ, ГРУЗИЯ, АЗЕРБАЙДЖАН, РУСИЯ, ИНДИЯ, ПОЛША, БЪЛГАРИЯ
Необходим финансов ресурс за осъществяване на проекта, в който се включват продукти по ЗОП, продукти не по ЗОП, награди за победителите -торта и вино, пластмасови чинии и прибори, салфетки, торта за гостите и участниците, специфични хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки, като за всичко ще бъдат представени фактури: 1200 лева.

Партньори на проекта:

Екип по реализиране - ФСС ФКНФ, ESN СУ, СТУДЕНТСКИ СЪВЕТ Координатори по проекта - Ивайло Йорданов, Гюлер Ахмедова В процес сме на преговаряне с фирма за безалкохолни напитки.

Файлове: