Описание на проекта

Описание на проекта:

Дойде време за юбилейното пето издание на Международната кухня. През 2011 г. стартирахме първото издание. Това е проект, който беше инициран с тогавашното университетстко ръководство, като целеше да интегрира по-лесно нашите чуждестранни студенти. Освен това задмина по успех и други подобни събития на различни организации, които имат таргет чуждестранните студенти.
Чуждестранните и Еразъм студентите на СУ приготвят традиционни ястия от своите страни в ресторант Алма Матер. През цялото време събитието се документира.
Могат да се включат и студенти с домашно приготвени ястия. Организират се маси на отделните страни. Представена е и България. Събитието ще се проведе в ресторант Алма Матер или Централно фоайе пред Аулата на 1 етаж.
Водещи ще бъдат Гюлер Ахмедова- създател на проекта, и Адриан Ортез- бивш еразъм студент, участник в първата Международна кухня.
Журито ще се състои от не повече от трима души: Йордан Донков- председател на КМ към СС, Ректорът проф. Герджиков и още един човек, избран измежду гостите.
В събитието ще има тематични кръгове: салата тур демонстрира креативността на участниците. Ще се пускат снимки от миналогодишните издания.
Планираме да пуснем видео клипове от бившите участници.
Всички ястия ще бъдат представени на отделен тур.
Ще бъдат осигурени грамоти и награди за първо, второ и трето място ( 2 бутилки вино, 1 торта).
Ще има DJ.
Събитието е планирано за 200 души, с покана. За целта ще е по-подходящо да се състои в Централно фоайе, където ще са необходими маси, прибори, покривки, чаши, чинии.

Екипът се състои от: Йордан Донков- председател КМД СС, Ивайло Йорданов ФСС ФКНФ, Гюлер Ахмедова ФКНФ

За повече информация можете да разгледате ФБ профила Фсс Фкнф, където има качени албуми от някои от изминалите издания.

Цели на проекта:

Проектът цели да създаде една мултикултурна обстановка за нашите студенти, като за юбилейното издание ще бъдат покани и представители на Дипломатическия корпус у нас. Ректорът проф. дфн А. Герджиков също е уведомен за събитието и даде съгласието за ползване на ресторант Алма Матер на датата 9 май. е Официалната част започва в 17ч, като преди това през целия ден студентите готвят специалитетите си.
Проектът вече е традиционен за календара на КМД към СС и ФСС ФКНФ.

Задачи на проекта:

Създаване на подходяща атмосфера за интегриране на чуждестранните и българските студенти.
Практикуване на различни езици в забавна атмосфера.
Запознаване с чужди култури.

Целева група:

Най-вече чуждестранни и Еразъм студенти на СУ, като могат да се включат и български студенти.
Обмисляме да поканим студенти и от други ВУЗ-ове в София, тъй като това ще е юбилейно издание.

График на проекта:

Събиране на участници и най-вече на рецепти- 19-24 април
Датата на събитието е 9 май- ден на Европа.

Необходими ресурси:

Парични средства за закупуване на съответните хранителни продукти, за напитки- алкохол, вода, безалкохолни, пластмасови прибори и чинии, пликове за боклук, салфетки, сапуни, украса- балони.

Финансово описание на проекта:

Хранителни продукти
плодове, зеленчуци, подправки, месо, хляб- 3000 лв

напитки- вино, сокове, вода, безалкохолни напитки- 500лв

торти- за гостите, за наградените- ще бъдат поръчани с фактура 200 лв

пластмасови прибори, чаши, салфетки 50 лв

Залагаме максимума за разходи. През изминалите години, обикновено сумата не е надвишавала две хиляди лева, но това ще е юбилейно издание, очакваме много повече гости сред които не само студенти, но и представители на дипломатическия корпус, както и на властта.

Партньори на проекта:

Този проект търси пълно финансиране (както е било и през изминалите четири години) от Студентски съвет