Описание на проекта

Описание на проекта:

На 16-18 март 2018г. в Белград, Сърбия ще се проведе Belgrade Open Pre-Moot. Този pre-moot е част от най-голямото и престижно състезание по международен търговски арбитраж и международно търговско право - Willem C. Vis. Pre-moot-овете са предварителни "приятелски" състезания, които целят да подготвят отборите за официалните международни кръгове, които се състоят в периода 22-29 Март 2018г. във Виена. Belgrade Open Pre-Moot ще се проведе за единадесета поредна година и е сред най-големите и вероятно най-престижният от десетките (60+), които се организират из целия свят в подготовка за състезанието. В рамките на Belgrade Open отборът ще може да се срещне и сравни с отбори от САЩ, Бразилия, Аржентина, Германия, Обдиненото Кралство, Италия, Франция, Белгия, Австрия, Русия и други. За повече информация за самото събитие: http://www.ius.bg.ac.rs/moot/premoot.html
Въпреки че в отбора на СУ участват двойно по-малко хора, отколкото в средностатистическия Vis отбор, миналата година отборът спечели първо място за първи път на ежегодния Western Balkans Vis Pre-Moot, който се проведе в Прищина, Косово. Овен това, Лия Харизанова беше отличена с наградата за най-добър оратор на Western Balkans Vis Pre-Moot. На миналогодишното издание на Belgrade Open, отборът на СУ продължи да подобрява постиженията си, класирайки се на осемнайсто място от над 80 от най-добрите отбори от цял свят (най-високото досега класиране на Belgrade Open). Отборът се представи изключително достойно в надпревара с престижни университети като University of Cambridge, London School of Economics, New York Law School Florida State University, University of Pittsburgh, University of Pennsylvania, University of San Diego, Duke University, Queen's University, International university "MITSO", City University of Hong Kong, University of Passau, Goethe University Frankfurt, Saarland University, University of Düsseldorf, University of Helsinki, Università Commerciale Luigi Bocconi, University of St.Gallen, King's College London, University of Edinburgh, Singapore Management University, Shanghai University of Political Science and Law и много други.
Предвид ценния опит и подготовката, които дава участието в кръговете на Belgrade Open Pre-Moot, участието ни тази година би било още по-ценно и ползотворно за представянето ни на официалните международни кръгове във Виена.

Цели на проекта:

Целта на участието ни е да получим най-добрата възможна подготовка за международните кръгове, за да имаме оптимални шансове за добро класиране, както и да представим достойно България пред останалите отбори. Обмяната на опит и създаването на нови контаки с професионалисти, притежаващи голям опит в арбитража, несъмнено ще спомогнат името на Софийски университет "Св. Климент Охридски" да се нареди сред тези на най-престижните университети е света.

Задачи на проекта:

По време на кръговете в Белград ще се изправим в "мачове" срещу най-добрите университети в света. Отделно от това ще бъдем оценявани от едни от най-изтъкнатите фигури в международния търговски арбитраж и международното търговско право. Срещата с всички тези хора ще бъде неоценимо предимство за представянето ни на официалните кръгове във Виена, както и за професионалното ни развитие като юристи и знанията ни в сферата.

Целева група:

Двама участници сме: Силвия Наумова ф.н: 59748 и Силвана Тонкова ф.н: 59817. И двете сме в пети курс, специалност "Право".
Изявите на отборите в международните състезания имат ефект и върху останалите студенти като ги мотивира да търсят допълнителни начини на развитие като юристи и им показват, че могат да учат и работят в сфери, които не се преподават в университета. Чрез участието ни ще бъдат създадени условия и за други студенти да осъществят контакт с хора от международната общност, свързана с межународния търговски арбитраж

График на проекта:

Mачовете ще се състоят в три последователни дни - 16,17 и 18 март, съответно проектът ни ще се развие в периода 16.03.2018-19.03.2018 г.

Необходими ресурси:

Ресурсите, от които се нуждаем, са изцяло финансови.

Финансово описание на проекта:

Финансите, които ще са ни нужни са:
1. Квартира - 780 евро
ДО 130 евро X 3 нощувки X 2 души = 780 евро
2. Дневни
35 евро х 3 дни х 2 души = 210 евро
3. Гориво(бензин) - стойността ще бъде изчислена с точност в случай, че проектът бъде одобрен.
Общо: 990 евро
изчилено по Приложение № 2 към чл. 15, ал. 1, чл. 17, чл. 22, чл. 23, ал. 1, чл. 29, ал. 2, чл. 37, ал. 2 и 4 и § 5 от преходните и заключителните разпоредби
на НАРЕДБА ЗА СЛУЖЕБНИТЕ КОМАНДИРОВКИ И СПЕЦИАЛИЗАЦИИ В ЧУЖБИНА. В сила от 01.07.2004 г., приета с ПМС № 115 от 03.06.2004 г.

Партньори на проекта:

Нямаме финансиране от друг източник за участието си в Belgrade Open Pre-Moot. Надяваме се, че СС ще ни подкрепи, както е подкрепял участието на СУ на международната сцена предишни пъти.