Описание на проекта

Описание на проекта:

Здравете колеги,
Казвам се Дамян Иванов и съм студент-магистър по метеорология. Част съм от екипа на международния проект ,,Полет на летателни апарати в атмосферите на планетите в Слънчевата система'' . Занимавам се с планетарна метеорология в Слънчевата система.
Обръщаме се към Вас с молба да ни помогнете да организираме представянето на международния европейско-руски проект "Полет на летателни апарати в атмосферите на планетите от Слънчевата система", в който ние - представители на Физически факултет на Софийски Университет имаме водещо участие в международното изложение МАКС 2017, където намерихме възможност за безплатна изложна площ за представяне в рамките на Фестивал за детско и младежко научно-техническо творчество "От Винта"(http://otwinta.com) . В рамките на този фестивал вземат участие представители на различни европейски страни. Проектът е обща разработка между СУ и Московския Авиационен Институт, като в него участват още и инженери от Германия. Проектът е представен за първи път на Международния Авио-Космически Салон МАКС 2015 и привлече вниманието на голям брой специалисти от научни организации и компании от целия свят, ректори на университети и дори от пилотажна група от Латвия. Беше посетен включително и от висши държавни чиновници на Русия - Министъра на промишлеността на Русия - Денис Мантуров и Зам. Председателя на правителството на Русия - Дмитрий Рогозин. Организаторите на проекта - българинът Недислав Веселинов и руският му колега Владислав Шишкин получиха държавна награда на 23.01.2017 от Министерство на промишлеността на Русия, Обединената Авиостроителна Корпорация и Съюза на промишленицие на Русия на официална церемония в българското посолство в Москва, лично от посланника на Република България - г-н Бойко Коцев и представители на гореспоменатите руски ведомства. За проекта написа даже авторитетното издание National Geographyic.
Сега няколко месеца по-късно, успяхме да сформирахме български екип от учени, които да допълнят международния екип, който се занимава с изучаване на въпросите на планетарната авиация. Организаторът на проекта Недислав Веселинов, завършил МАИ, записа докторантура към Катедра Радиофизика във ФзФ на СУ с научни ръководители доц. Димитър Младенов и доц. Пламен Данков и консултанти проф. Георги Чубанов и ас. Александър Стефанов. Колективът в момента се състои от 7 представители на СУ, 4-ма на Московския Авиационен Институт и двама от Мюнхенския Технически Университет.
За МАКС 2017 заминаваме пет български представителя. Бюджетът ни е ограничен и се стараем да намерим допълнителна помощ във финансов план за да можем да участваме пълноценно като колектив и да представим напредъка на колектива ни за последните две години на този престижен международен форум.
ТЕЛ. ЗА ВРЪЗКА 0883 489 563 МЕЙЛ: dgivanov93@gmail.com

Цели на проекта:

Участие в едно от най-големите изложения в света - Международен Авио-Космически Салон -МАКС 2017 на екип от трима представители на България с европейско-руски проект ,,Полет на летателни апарати в атмосферите на планетите в Слънчевата система''

Задачи на проекта:

1) Представяне на новите български достижения в областта на планетарната авиация пред посетителите на салона
2) Координация с чуждестранните ни колеги
3) Определяне на бъдещите насоки за развитието на проекта
4) Привличане на специалисти към проекта
5) Привличане на допълнително финансиране
6) Търсене на заинтересовани организации, готови да изградят прототип

Целева група:

Целевата група на проекта са :
1) Учени, студенти, докторанти и инженери от различни страни
2) Пилоти и космонавти
3) Административни ръководители на научни организации
4) Чиновници от висш ранг

График на проекта:

Заминаване за Москва -17.07.2017
Делова, изложбена и специализирана програма в рамките на МАКС 2017 18-23.07
-Представяне на презентации, полезни модели
-Посещение на различни организации и компании от световния авиационен елит
Заминаване за София -24.07.2017

Необходими ресурси:

1 Билет София-Москва 17.07.2017 15:20 София Терминал 2 , Връщане 24.07.2017 19:05
Целта на конкретния полет е да се движа с екипа на проекта
400лв за Хотел 6 нощувки

Финансово описание на проекта:

Имам необходимост от 1 билет отиване и връщане до Москва и обратно и разходи за хотел, което е описано в предходната точка.

Партньори на проекта:

Разходите по хотела са поети на 2/3 от организаторите, от фонд ,,От Винта'', поето е храненето и транспорта за целия престой . Останлите учасници са намерили допълнително финансиране по своя линия.

Файлове: